– Dette er åttende år på rad at vi arrangerer Årets Unge Leder-konkurransen. Antallet deltakere har økt år for år. I fjor hadde vi i utgangspunktet 250 påmeldte. 110 gikk videre etter den første silingsprosessen, forteller seniorkonsulent Anita Røed i Assessit Vestfold til vestviken24.no.

To vestfoldinger i fjor

To av de 110 i fjor var fra Vestfold, Kai Aleksander Strøm, som driver cateringtjeneste mot oljeindustrien, og Stian Rørby, markedssjef innenfor forsikring.

LES OGSÅ: Slik ansetter du nye medarbeidere

De anbefaler sterkt at flere unge ledere i Vestfold blir med i årets konkurranse.

– Du får bekreftelse på dine sterke sider. Og du blir utfordret på en del områder. Du får ganske klare tilbakemeldinger, og det er veldig verdifullt å få fra en tredjepart. Det kan selvsagt være litt skummelt, men veldig gøy, sier Stian Rørby.

Også lederen i Tønsberg næringsforening, Eli Saastad, håper på god Vestfold-deltakelse.

Ledelse og verdiskapning

– Det er veldig viktig at vi får løftet fram ledertalentene i Vestfold. Jo flere gode ledere vi har, jo bedre blir verdiskapningen i fylket, sier Saastad.

I Årets Unge Ledere blir deltakerne testet, utfordret og evaluert gjennom et faglig forankret prosjekt, som har fokus på kandidatenes læring.

Hele prosjektet er basert på solid internasjonal forskning. Resultatene som har blitt innhentet har inngått i forskningsprosjekter og blitt presentert på internasjonale konferanser.

LES OGSÅ: Hvorfor mister enkelte ledere bakkekontakten?

Gjennom konkurransen måles personlige evner og potensial gjennom diverse tester. Utøvd lederskap i egen arbeidssituasjon blir vurdert fra leder og medarbeidere, samt via selvrapportering. Kandidatenes håndtering av krevende ledersituasjoner blir observert gjennom utvalgte eksempler og simuleringsøvelser.

40 år eller yngre

Alle kan selvsagt ikke delta i konkurransen: Kandidatene må være 40 år eller yngre, de må ha sittet i nåværende stilling i minst 12 måneder og de må ha ansvar for minst fem medarbeidere.

Nytt av året er at alle kandidater må sende inn en anbefaling fra sin overordnede eller HR-avdeling ved påmelding. Virksomhetene må også legge ved en anbefaling av sin kandidat.

– Årets Unge Ledere har blitt kalt det mest omfattende lederutviklingsprogrammet i Norge i dag. Vi velger å gjennomføre det år etter år fordi vi ser at lederrollen er i sterk utvikling. Det ønsker Assessit å være i front på, sier Anita Røed til vestviken24.no.

Assessit

- Assessit er et ledende Skandinavisk HR-selskap med kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tønsberg, Stockholm, København og Århus.

- Selskapet jobber med executive search, rekruttering, leder-og organisasjonsutviklling og står bak konseptet Årets Unge Ledere.

- Assesits visjon er “å utfordre og utvikle morgendagens ledere”.

- Vår tilnærming er tuftet på at gode ledere skaper bedre resultater. Ambisjonen er derfor at våre tjenester innen ledervurderinger, utvikling og utvelgelse alltid skal bidra til målbare resultater for våre kunder, heter det på selskapets hjemmeside.

- Assiessit har 50 ansatte konsulenter og en årsomsetning på ca. 70 millioner kroner.