Drømmejobben ble et mareritt for lærling – nå har partene inngått forlik

HOLDER HEMMELIG: Advokat Kristin Nordstedt, som har representert den unge urmakerlærlingen, beklager at hun ikke har anledning til å opplyse hva avtalen med fylkeskommunen ble under rettsmeklingen.

HOLDER HEMMELIG: Advokat Kristin Nordstedt, som har representert den unge urmakerlærlingen, beklager at hun ikke har anledning til å opplyse hva avtalen med fylkeskommunen ble under rettsmeklingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Urmakerlærlingen «Maria» opplevde at hun ble sviktet av fylkeskommunen. Nå har partene inngått hemmelig avtale.

DEL

Det måtte rettsmekling til før enigheten kom på plass. Den skjedde i Tønsberg tingrett.

– Vi har forpliktet oss til ikke å kommentere innholdet i avtalen.

Det sier advokat Kristin Hovden Norstedt, som bisto Horten-kvinnen «Maria».

Kjempet

For drøyt to år siden fortalte tb.no historien om Maria, som fikk drømmejobben som lærling hos en urmaker i Tønsberg, men opplevde at hun verken fikk lønn, opplæring eller oppfølging fra utdanningskontoret i fylkeskommunen, som hadde ansvaret.

Selv om hun var langt nede, kjempet Maria seg opp igjen, og ble etter hvert elev ved en prestisjeskole for urmakere i Sverige.

FINERE KLOKKER: Horten-kvinnens drøm var å reparere finere urverk. Nå er drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse, hun er elev ved en prestisjeskole for urmakere i Sverige.

FINERE KLOKKER: Horten-kvinnens drøm var å reparere finere urverk. Nå er drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse, hun er elev ved en prestisjeskole for urmakere i Sverige. Foto:

Samtidig holdt hun og advokat Kristin Hovden Norstedt kravet mot Vestfold fylkeskommune ved like. Etter hvert kom Fylkesmannen på banen. I en egen rapport konkluderte fylkesmannen med at fylkeskommunen hadde utsatt Maria for flere lovbrudd.

– Jeg gråt av glede da jeg endelig ble trodd, fortalte Maria etter at ansvaret var ettertrykkelig plassert.

Hun og advokaten fortsatte kampen for å få erstatning. Denne kampen har ført fram, men hva resultatet ble, forblir altså hemmelig.

Artikkeltags