Gå til sidens hovedinnhold

Bergene Holm blir større

Artikkelen er over 5 år gammel

Bergene Holm AS har overtatt 55 prosent av aksjene i Synsel Energi AS.

Selskapet er gitt nytt navn, SynSel Scandinavia AS.  Bergene Holm AS ervervet aksjene for å medvirke til raskest mulig etablering av produksjon av biodrivstoff i Skandinavia.

Flydrivstoff

Øvrige eiere er SynSel Energy Inc. Chicago (25 prosent) og Magnus Torp, Larvik (20 prosent). Selskapets kontor er lagt til Kvelde i Larvik. Som daglig leder for selskapet er ansatt sivilingeniør Lars F. Askheim (51). Selskapet har to ansatte.

Synsel Scandinavia AS formål er å markedsføre og implementere en ny type teknologi i Skandinavia.

Med slik teknologi kan det lages kerosin (flydrivstoff), diesel og bensin av organisk råstoff fra skogbruk og treindustri, ferdig for bruk og uten behov for blanding med fossilt drivstoff.

 

Det bygges i løpet av 2016 et industrielt testanlegg i Bangalore i India, hvor eierne av patentet vil vise at teknologien fungerer i større skala, heter det i en pressemelding fra Bergene Holm.

LES OGSÅ: Bergene Holm tapte skattesak

Godt grunnlag

Etter selskapets mening ligger det godt til rette for etablering av tre til fire fabrikker for biodrivstoff i Norge, hver fabrikk med et årlig råstoffbehov på rundt 700.000 fastm3 med bar- og løvtrevirke (stammevirke, flis, bark, avkapp). 

Med et stort norsk virkesoverskudd i skogbruk og treindustri, redusert behov for råstoff i treforedlingsindustrien og redusert kroneverdi er det et godt grunnlag for produksjon i Norge. Virksomhetene må lokaliseres slik at norsk vei- og jernbanestandard ikke blir et for stort handicap, skriver Bergene Holm.

LES OGSÅ: Bergene Holm satser 110 millioner

Kommentarer til denne saken