- Det gir en trygghet for kundene

SØLV: Geir Hogstad er mannen bak ProCloud AS som nylig har fått sølv-sertifisering hos Microsoft.

SØLV: Geir Hogstad er mannen bak ProCloud AS som nylig har fått sølv-sertifisering hos Microsoft. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Både små og store selskaper i Vestfold samarbeider med Microsoft.

DEL

Enmannsbedriften ProCloud AS i Sandefjord har oppnådd sølv-kompetanse hos Microsoft.

ProCloud leverer blant annet tjenester innen rådgivning, konfigurasjon og distribusjon av skytjenester fra Windows, og har oppnådd det som heter Microsoft Silver Small and Midmarket Cloud Solutions-sertifisering.

LES OGSÅ: Fire gode år for ALSO

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Trygghet for kundene

Statusen som sølv-partner oppnås blant annet gjennom fullførte eksamener, og gode kundereferanser som blir innmeldt til Microsoft.

- Det gir en trygghet for kundene. Det merkes mest på at det gir bedre innpass mot litt større kunder, sier Geir Hogstad som driver selskapet om betydningen av sertifiseringen.

Et søk på sidene til Microsoft Pinpoint viser at det er 61 bedrifter med tilknytning til Vestfold som har partner-status hos Microsoft. 36 av disse har oppnådd gull- eller sølv-status.

Virksomheten har kjerneområde i Vestfold og ned til Grenland i Telemark.

Hogstad driver selskapet ved siden av sin vanlige jobb. Selskapet hadde driftsinntekter på rundt 100. 000 kroner i 2014, ifølge Hogstad. Han forteller også at selskapet har firedoblet inntektene i løpet av de første månedene i år.

- Neste mål er å kunne leve av dette, og utvide til fire-fem ansatte, sier Hogstad. 

ALSO med i Microsoft-program

ALSO, med norsk hovedkontor i Sandefjord, meldte i en pressemelding i mars at selskapet nå deltar i Microsofts propgram Microsoft Cloud Solution Provider (CSP).

- Ved å legge til de nye tjenestene i Microsoft Cloud Solution Provider-programmet, vil våre forhandlere få muligheten til å dekke alle behov på ulike produktområder, lisenser og tjenester fra kun et kontaktpunkt, uttaler styreleder Torben Qvist i en pressemelding.

Konsernet har rundt 3. 400 ansatte over hele Europa. I regnskapsåret 2014 hadde selskapet en netto omsetning på 7,2 milliarder euro.