Harmonie Norge AS, storleverandør av blant annet vinduer og dører, med tilhold på Borgeskogen, har i flere år gitt tilbake til ildsjeler som brenner for å gjøre en forskjell i andres hverdag. Prosjektet Harmonie Hjertesak ble opprettet i 2017. Det går ut på å støtte en eller flere frivillige ildsjeler i hele fylket.

– Prosjektet ble satt i gang fordi Harmonie som bedrift ønsket å gi noe tilbake til samfunnet. Harmonie hjertesak ble derfor grunnlagt i 2017, og har blitt en arena for oss der vi kan utrette en forskjell, og være med å rette oppmerksomheten mot svært viktige saker i vårt samfunn, sier Harbo.

LES OGSÅ: «Brøddama» Marion ble hjertesak for Harmonie Norge

Utgjør en forskjell

Bedriften ønsker dermed å sette søkelyset på disse ildsjelene, for å trekke de fram, fortelle om dem, og gi en støtte til en eller flere viktige saker.  I fjor gikk den store donasjonen til Epitel ved Elin og Jan Brastein. Epitel drives på frivillig basis og hjelper mennesker som er utsatt for psykisk vold.

– De ble nominert av mennesker de har hjulpet. Vi ga også støtte til barnehjemmet MyHome ved Leif Arild og Petal Anne Jensen. De ble nominert av kollegaer som kunne fortelle om utallige timer som ble lagt ned for å hjelpe de aller svakeste.

De delte også støtte til to ildsjeler på Fitjar som driver Union Mission To Life ved Lars Paul Tislevoll. Ungdomsklubben på Fitjar fikk også penger til å drive sitt rusfrie ungdomsarbeid. Nå er de på jakt etter nye ildsjeler eller saker som fortjener støtte.

– Vi er helt avhengig av jobben disse ildsjelene gjør. Vet du om en ildsjel som brenner for en god sak, eller er du en ildsjel selv, så send en søknad til hjertesak@harmonie.no, sier Harbo.

(Saken fortsetter under bildet.)

LES OGSÅ: Vestfoldbedrift overtar vestlandsbedrift

Ta sin del av samfunnsansvaret

Harbo forteller at det er vanskelig å velge mellom de mange søknadene de får tilsendt, og blir stadig overrasket over hvor mange flotte mennesker som bruker tiden sin på å utgjøre en forskjell i andres liv – helt frivillig.

– Du blir stolt av å være med på dette. Alle våre ansatte er med og gleder seg til å få inn søknadene. Vi er en gjeng her på huset som liker å hjelpe hverandre, og vi merker at det skaper varme og fellesskap innad bedriften.

Harmonie oppfordrer andre bedrifter, som har mulighet, til å ta sitt samfunnsansvar til det neste steget, og begynne med det samme opplegget.

– Vi blir, som mange andre bedrifter, ofte kontaktet av flere organisasjoner som ber om en liten donasjon til deres «hjertesak». Vi mener det er viktig å ta vår del av samfunnsansvaret og bidra til at arbeidet ildsjelene gjør fortsetter.

Hvis du kjenner noen, eller driver med noe som kan være av interesse, så send en mail til hjertesak@harmonie.no og fortell litt om deg/dere /de og det arbeidet som gjøres. Søknadsfrist er 1. juni 2019.

LES OGSÅ: Tone, Jannike og Fride skal være med på noe historisk: – Det er på tide