Gå til sidens hovedinnhold

Reiseselskap legger ned Oslo-basen – over 50 mister jobben

Artikkelen er over 2 år gammel

TUIFly legger ned sin charterflybase i Oslo. Nedleggelsen betyr ifølge fagforeningen Parat at over 50 ansatte mister jobben.

Det internasjonale reiseselskapet TUI har bestemt seg for å legge ned sine flybaser i Oslo, Malmö og Helsingfors, og totalt vil rundt 150 personer bli berørt av dette, skriver Nettavisen.

TUIFly bekrefter at 33 kabinansatte mister jobben. I tillegg vil 20 piloter ved basen på Gardermoen bli rammet, ifølge fagforeningen Parat Kabinforening. Av de 20 vil antakelig rundt halvparten få tilbud om å knytte seg til basene i Stockholm eller Göteborg.

– Vi er kommet til enighet om å legge ned basen i Oslo. Det betyr at 33 kollegaer blir berørt, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i TUI til Nettavisen.

I tillegg til oppsigelsene i Norge vil også rundt 40 piloter i Malmö og Helsingfors miste jobben.

– Det er et hardt slag mot våre medlemmer. Mange har jobbet der i mange år. Piloter som har jobbet ti år i selskapet, blir nå arbeidsløse, sier styreleder Martin Lindgren i Svensk Pilotförening, hvor alle TUI-pilotene er organisert.

TUI – som tidligere het Star Tour – understreker at alle reisetilbud fra TUI i Norge opprettholdes. Kundene vil i stedet bli fløyet med fly fra Norwegian og det danske lavprisselskapet Jet Time.

Kommentarer til denne saken