Gode resultater for Multiconsult ASA første kvartal

Artikkelen er over 1 år gammel

Rådgivningsfirmaet Multiconsult hadde et godt første kvartal med en vekst i driftsinntekter på 9,9 prosent fra samme periode i fjor.

DEL

Drevet av høyere aktivitetsnivå og bedre gjennomføring av prosjekter, har rådgivningsfirmaet Multiconsult ASA levert et resultat medvekst i netto driftsinntekter på 9,9% sammenlignet med samme kvartal i fjor, skriver selskapet i en pressemelding.

Konsernet leverte i første kvartal netto driftsinntekter på 944,2 millioner kroner. EBIT økte til 92,5 millioner kroner med en driftsmargin på 9,8%. At det har vært fire flere arbeidsdager dette kalenderåret (grunnet sen påskeferie) i Norge påvirket både inntekter og resultat positivt. Ordrereserven ved utgangen av første kvartal 2019 er på et rekordhøyt nivå pålydende 2,9 milliarder kroner, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ (+): For en måned siden flyttet de inn i nye kontorer – nå trenger de flere kolleger 

– Stolt av jobben

– Jeg er stolt av den gode jobben våre ansatte har gjort for våre kunder i første kvartal. Konsernet har god vekst og en rekordhøy ordrereserve. Dette gir et godt utgangspunkt for fremtiden. Selv om vi har god inntjening i kvartalet, er jeg ikke fornøyd med den underliggende lønnsomheten, og vi vil ha fullt fokus på å forbedre dette i de kommende kvartalene, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult ASA.

Ordrereserven ved utgangen av første kvartal 2019 økte til 2.865 millioner kroner og er ifølge pressemeldingen på et rekordhøyt nivå. Ordreinngangen økte sammenlignet med samme periode i fjor, noe som gav en ordreinngang på 1 171,8 millioner kroner.

LES OGSÅ (+): Familiebedriften har investert 23 millioner i nytt anlegg: – Vi er en av de få i bransjen som tør å gjøre det 

Tøff konkurranse

Blant de store kontraktene dette kvartalet var Fornebubanen, der en opsjon ble utløst på rammeavtalen med Oslo kommune. I tillegg ble opsjoner på rammeavtalen for Drammen sykehus med Helse Sør-Øst utløst for LINK arkitektur. Blant nye kontrakter tildelt i kvartalet var Jølstra vannkraftverk for Jølstra Kraft og Sørmarkfjellet vindkraftanlegg for TrønderEnergi.

I pressemeldingen skriver selskapet at de overordnede markedsutsiktene fremdeles viser positiv utvikling blant de fleste forretningsområdene, men at det fortsatt er tøff konkurranse på store prosjekter i Norge.

Vestviken24 skrev tidligere i vår om at Vestfold-avdelingen av Multiconsult flyttet fra Kilen til Tønsberg sentrum. Selskapet er i vekst, og uttalte at de er ute etter nye ansatte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken