– Vi er godt fornøyd med utviklingen så langt i år, og har hele tiden som mål å levere resultater som gjør oss i stand til å bidra til verdiskapning i lokalsamfunnene vi er representert, sier administrerende direktør Rune Fjeldstad i en pressemelding.

Resultat etter skatt er 180 millioner kroner. Det er i følge pressemeldingen et resultat av kjernevirksomheten i tillegg til en positiv engangseffekt i konsernet gjennom forsikringsfusjonen, som gir en gevinst på 72 millioner. Skadeforsikringsselskapene til SpareBank 1 og DNB fusjonerte med virkning fra 1. januar i år, og endret samtidig navn til Fremtind.

Bankens egenkapitalavkastning utgjorde 15,9 % ved utgangen av første kvartal.

– Vi er godt rigget med sterk soliditet og utbytte- og vekstevne fremover, sier Rune Fjeldstad.

LES OGSÅ (+): Topp tall for Scanship 

Innskuddsvekst

Banken har også hatt sterk innskuddsvekst i første kvartal, gjennom nye spareprodukter. Innskuddsveksten i personmarkedet har vært 15,4 %. Boliglånsveksten siste året har vært 8 %, godt over kredittveksten nasjonalt som har vært under 6 % i samme periode.

Med tanke på framtiden er Fjeldstad optimistisk.

– Med lav og stabil ledighet, optimisme i næringslivet i regionen og god vekst i norsk økonomi, er det mange gode tegn fremover. Og selv om pågående internasjonal uro og lavere vekst i Europa skaper noe usikkerhet har jeg stor tro på markedet i regionen og videre vekst fremover. SpareBank 1 BV satser på innovasjon og å skape nye smarte løsninger til kundene våre. Vi skal være tilstede i lokalsamfunnene våre samtidig som vi skal tilby de beste løsningene digitalt. Det vil være i fokus i tiden som kommer også, sier Fjeldstad.