Vil gjøre folk i Vestfold friskere

Konferansier: Camilla Maktabi skal være konferansier under lørdagens kostholdsarrangement. Arkivfoto: Sigrid Ringnes

Konferansier: Camilla Maktabi skal være konferansier under lørdagens kostholdsarrangement. Arkivfoto: Sigrid Ringnes Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fedon Lindberg og Niels C. Geelmuyden er blant foredragsholderne som dukker opp når Kostholdskonferansen i Larvik arrangeres for tredje året på rad.

DEL

(Østlands-Posten) Kostholdskonferansen ble en braksuksess da den gikk av stabelen på Grand Hotell i Larvik for to år siden, med 170 deltakere og 50 på venteliste.

I fjor fylte de Bølgens storsal. Det samme håper de med denne tredje utgaven.

– Dette er Norges viktigste happening innenfor kosthold og helse, mener Camilla Maktabi, som nylig ble gjenvalgt som leder i Kostreform for bedre helse Vestfold, som står bak arrangementet 27. februar.


LES OGSÅ: Vil ha oss til å spise som steinaldermennesker

Konferanse for alle

Kostholdet det dreier seg om er naturlig og karbohydratredusert, men desto rikere på naturlig fett. Det vil si stikk motsatt av hva som er blitt anbefalt av helsemyndigheter og leger i en årrekke.

– Vi møter fortsatt motstand fra etablerte helsemyndigheter, som fortsatt mener at en kalori er en kalori, og at du skal passe deg for fett.

– Skal man ikke det?

– Nei, spis fett! Naturlig fett er ikke farlig. Sammenhengen mellom høyt fettinntak og økt risiko for hjerte-/karsykdommer er verdens største kostholdsmyte. Faktisk finnes det ikke én studie av høy kvalitet som kan vise til en sammenheng mellom høyt fettinntak og økt dødelighet, hevder Maktabi, som selv fikk et nytt liv etter å ha endret matvaner.

– Hvem er konferansen for?

– Folk som er opptatt av helsa si og ønsker et friskere liv. Her vil du få kunnskap og inspirasjon til å gjøre endringer til å få bedre helse. Det er viktig å påpeke at dette ikke er en tung fagdag, men for mannen og dama i gata som ikke kan så mye fra før. De som kan noe fra før vil sikkert lære mye nytt de også, sier Maktabi, som selv skal være konferansier.

LES OGSÅ: – Selv om alt virket mørkt, er det mulig å få det bra

Disse kommer

Blant foreleserne er Gry Hammer som driver bloggen «fra jord til bord». Hun skal dele praktiske råd til hvordan man kan planlegge og organisere et næringsrik og bærekraftig kosthold i en hektisk hverdag.

Ingrid Lone skal fortelle sin historie om hvordan hun droppet slankeoperasjon, begynte på lavkarbo, gikk ned 60 kilo og ble friskmeldt.

Lege og kostholdsekspert Fedon Lindberg skal holde foredraget «kronisk, frisk».

Journalist og forfatter Niels C. Geelmuyden skal snakke om sannheten i glasset. Ernæringsterapeut Jens Veiersted tar for seg «sjarmen med tarmen eller bare noe dritt?».

– Vi har fått de beste foredragsholderne på området helse og kosthold i Norge og Norden, mener Camilla Maktabi.

– Her får man muligheten til å møte likesinnede mennesker, og få troen på at det går an å gjøre endringer, bli inspirert og få kunnskap. Det behøver ikke å være så vanskelig.

Vil øke medlemsaktiviteten  

Kostreform for bedre helse Vestfold har rundt 150 medlemmer. Da de startet opp for tre år siden hadde de 34 medlemmer.

– Det viser seg å være en stor interesse for kosthold og helse. Flere ganger i året arrangerer vi åpne temamøter med foredrag om noe helsebasert. Vi kommer til å satse på enda flere sosiale medlemsaktiviteter, sier Camilla Maktabi.

LES OGSÅ: Sunne fristelser fra Tone Brandsæter

Artikkeltags