Ferje smalt i kai, ute av drift til mandag

SKADER I SKROGET: Onsdag smalt Bastø III i kaien og fikk skader i skroget. Ferja er til reparasjon fram til mandag. Lørdag setter Bastø Fosen inn en ekstra ferjer, noe som gir endrede rutetider.

SKADER I SKROGET: Onsdag smalt Bastø III i kaien og fikk skader i skroget. Ferja er til reparasjon fram til mandag. Lørdag setter Bastø Fosen inn en ekstra ferjer, noe som gir endrede rutetider. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Bastø Fosen kaller det «en hendelse». Bilister og passasjerer merker konsekvensene.

DEL

(Gjengangeren) – Men vi opprettholder vanlig kapasitet lørdag. Da setter vi inn fire ferjer, vanligvis er det tre. Det betyr at det er plass til like mange biler over fjorden som på en vanlig lørdag.

Det sier administrerende direktør Øyvind Lund i Bastø-Fosen.

Kan velge tunnelen

Problemet oppstår søndag, når trafikken er størst. Tidligere har veivesenet anbefalt bilister som skal over fjorden å vurdere andre ruter, for eksempel Oslofjordtunnelen.

Mandag morgen skal den største ferja, Bastø III, være tilbake i trafikk etter at den onsdag kveld smalt i kaia i Horten. Ferja fikk skader i skroget. Bastø III ble sendt til verftet i Horten, der den ligger for reparasjon.

Bastø Fosen-direktøren anbefaler bilistene å følge med på de endrede rutetidene som gjelder inntil Bastø III er tilbake i trafikk.

Øyvind Lund sier videre at selskapet har levert en regularitet på 98,8 prosent i løpet av året, men at den har sunket til 95 prosent i desember.

– At den har sunket i desember beklager vi. Vi har hatt noen flere tekniske problemer enn vanlig.

Direktør i Bastø Fosen, Øyvind Lund.

Direktør i Bastø Fosen, Øyvind Lund. Foto:

Disse kan du lese om her, her og her. I tillegg kommer flere tilfeller av ferjetrøbbel tidligere i år.

LES OGSÅ: Kansellerte flere avganger

LES OGSÅ: – Jeg blei så sinna at jeg nesten tok speilet på bilen da jeg kjørte ned i ferja

– Ligger det klausuler i konsesjonen som gjør at det får følger for selskapet når ferjene ikke går?

– Nei, det er ingen krav til at vi har reservereferger, og det ligger heller ikke inne noen muligheter for sanksjoner.

Nye motorer

Ifølge en felles pressemelding fra Bastø Fosen og Statens Vegvesen, blir trafikken i helgen avviklet med ferjene MF Melshorn, MF Bastø II og MF Bastø V.

Fra før er ferga Bastø I ute av drift på grunn av en lenge planlagt ombygging. To av Bastøfergene skal få nye motorer med lavere utslipp, slik at de tilfredsstiller miljøkravene i den nye fergekonsesjonen.

Artikkeltags