Gå til sidens hovedinnhold

Nå får studentene helt rå skipsbrosimulatorer

Artikkelen er over 4 år gammel

De maritime studentene på Campus Vestfold ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN), skal fra høsten av få boltre seg på noen av de råeste skipsbrosimulatorene som finnes.

– Det er viktig for oss å utnytte kraften som ligger i den beste simulatorteknologien. Det tiltrekker studenter og sikrer kvalitet og fleksibilitet i våre treningsmuligheter, sier Anne Kari Botnmark, leder for Institutt for maritime operasjoner ved HSN.

Nylig inngikk høyskolen en omfattende avtale med Horten-bedriften Kongsberg Digital om kjøp av fem nye såkalte K-Sim skipsbrosimulatorer til en samlet verdi av fem millioner kroner. Disse skal erstatte dagens simulatorer, og blant annet brukes i undervisningen i navigasjon og manøvrering på Bakkenteigen.

 

Til sammen er det satt av seks millioner kroner til oppgraderingen av simulatorparken. Halve summen står HSN for, mens de resterende tre millionene finansieres gjennom et statlige utviklingsprosjektet for maritim kompetanse.

I verdensklasse

– Avtalen med Kongsberg Digital er med på å sikre at vår simulatorpark tilbyr fasiliteter i verdensklasse, og at vi utdanner studenter med meget høy standard, sier Botnmark på høyskolens hjemmesider.

– Vi er glade for å støtte HSN med levering og installasjon av den nyeste teknologien, og videre oppgraderinger, for å møte deres nåværende og fremtidige krav til opplæring, sier salgsansvarlig Bjarne Torkelsen, i Kongsberg Digital.

 

Driftsleder for simulatorparken, Haakon Thorvaldsen, sier til vestviken24.no at de eksisterende simulatorene kontinuerlig har blitt oppgradert.

Bedre grafikk

– Men de nye har en bedre og mer framtidsrettet teknologi i bunnen. Dette gir blant annet mer virkelighetstro grafikk, og innlevelsesfaktoren er viktig, sier Haakon Thorvaldsen.

De nye simulatorene skal leveres innen starten av årets høstsemester. Avtalen med Kongsberg Digital innebærer også et langsiktig supportprogram som gir støttetjenester og oppdateringer med den til enhver tid nyeste programvaren.