Prisene på fjellhytter fortsetter å stige

Hytter i Holdeskaret ved Hemsedal Skisenter. I fjor økte prisene på fjellhytter med 4,4 prosent. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Hytter i Holdeskaret ved Hemsedal Skisenter. I fjor økte prisene på fjellhytter med 4,4 prosent. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Prisene på fjellhytter steg for fjerde år på rad i 2018. I snitt koster det nå 1.875.000 kroner for den typiske fritidsboligen på fjellet.

DEL

Prisstigningen i fjor var på 4,4 prosent, og til sammen ble det solgt 4.104 hytter på fjellet, viser tall fra Eiendom Norge.

Det er i kommunene Ringsaker (Sjusjøen), Trysil, Krødsherad og Sigdal (Norefjell og Haglebu) det ble solgt flest fjellhytter. De høyeste medianprisene finner man i Øyer (Hafjell), Hol (Geilo, Ustaoset og Haugastøl) og Flå.

LES OGSÅ: Russemillionær punget ut for strandidyll – nå eier han hele odden (+)

– Den sterke prisutviklingen i markedet for fjellhytter fortsetter for fjerde år på rad etter de noe svakere årene i 2013 og 2014. Hyttemeglerne har meldt om stor aktivitet gjennom året, og det inntrykket bekreftes av statistikken, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Mens prisene på fjellhytter ved langrennsdestinasjoner steg med 3,9 prosent i fjor, var prisstigningen på 5,5 prosent for fjellhytter ved alpinanlegg.

Artikkeltags