Innovasjon Norge: – Vi trenger virksomheter som ønsker noe mer enn lokal suksess i Vestfold og Telemark

VOKSE STØRRE: Innovasjon Norge Vestfold og Telemark inviterte til årets Innovasjonstale i Porsgrunn 29.mai. Her forklarte Innovasjons Norge hva de mener må til for at flere små- og mellomstore bedrifter skal vokse og skape verdier. Her er Anniken Fægri Damm-Larsen, direktør for Innovasjon Norge Vestfold Telemark, avbildet under sin innovasjonstale.

VOKSE STØRRE: Innovasjon Norge Vestfold og Telemark inviterte til årets Innovasjonstale i Porsgrunn 29.mai. Her forklarte Innovasjons Norge hva de mener må til for at flere små- og mellomstore bedrifter skal vokse og skape verdier. Her er Anniken Fægri Damm-Larsen, direktør for Innovasjon Norge Vestfold Telemark, avbildet under sin innovasjonstale. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Direktør for Innovasjon Norge i Buskerud, Vestfold og Telemark, Anniken Fægri Damm-Larsen, mener Vestfold og Telemark trenger flere bedrifter som vokser og blir sterke i verdensmarkedet.

DEL

– Det er helt uinteressant om bedriften er ny eller gammel, om den holder til i Hof, Bø eller Porsgrunn, sa Anniken Fægri Damm-Larsen i innovasjonstalen i Porsgrunn.

Vestfold og Telemark ligger godt an, med en stadig større andel såkalte høyvekstbedrifter, viser tall i en ny rapport fra Menon. En høyvekstbedrift er en bedrift med mer enn ti ansatte og som i tre påfølgende år har vokst mer enn 20 prosent i året. 

Andelen høyvekstbedrifter i Vestfold var 7,5 prosent i 2017, mens andelen høyvekstbedrifter i Telemark var 9,2 prosent samme år.

‒ De siste fire årene har andelen høyvekstforetak stadig økt vår region, og det er svært gledelig. Vi trenger likevel at flere små og mellomstore bedrifter vokser, sa Damm-Larsen.

LES OGSÅ: Nå begynner det å haste: Tusenvis risikerer bøter på 575 kroner per dag

Virksomheter med større ambisjoner

Utfordringen med å omstille norsk økonomi er betydelig, ifølge Damm-Larsen. Hun mener at Norge må gå fra noen få dominerende næringer til mange i løpet av kort tid.

– Gjennom hele vår historie har vår velferd vært knyttet til at noen ute i verden har vært villige til å kjøpe det vi har produsert. Vikingene fra Vestfold dro tidlig ut i verden for å bytte til seg eller selge varer. I dag er Brynestein i Telemark kjent som fylkets første eksportvare, sa Damm-Larsen i innovasjonstalen.

Hun mener at hele samfunnet må bygge opp om dem som sier klart og tydelig at de skal bli best i verden på sitt område.

‒ Vi trenger virksomheter som ønsker noe mer enn lokal suksess i Vestfold og Telemark. Vi trenger de bedriftene som ser at markedene deres først og fremst ligger utenfor Norge, sa Damm-Larsen.

LES OGSÅ: Endelig kan Jotun-sjefen smile igjen: – Vi har fått betalt for jobben vi har gjort

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken