Det første produktet GSGroup utviklet, så dagens lys i 1992, da lanserte selskapet sitt sporingsverktøy for å finne igjen stjålne kjøretøy og maskiner.

Siden den gang har selskapet utviklet en rekke ulike systemer, blant annet for flåtestyring, økonomistyring og arbeidsflyt.

Helt fra starten av har GSGroup utviklet og produsert teknologien selv i Sandefjord, og selskapet er i dagen av de ledende europeiske leverandørene av tjenester og systemer for mobile datafangstløsninger, heter det i en pressemelding.

120.000 abonnenter

– I dag har vi faktisk over 120 000 aktive abonnementer rundt om i Europa, som bruker våre tjenester daglig. Tradisjonelt har vi stått sterk innenfor transport-, entreprenør- og servicebedrifter, men nå kommer vi inn på stadig nye områder. Det er gøy, forteller adm.dir. Espen Virik Ranvik i GSGroup

At selskapet har flere tjenester som kan kombineres, gjør at stadig flere kunder velger GSGroup, heter det.

Sandefjordsbedriften opplever blant annet stor økning av utenlandske selskaper som etterspør produktene.

Her hjemme har også en rekke store offentlige selskaper tegnet avtaler med Sandefjordfirmaet de siste årene. Blant annet Avinor, Statens vegvesen, Bane Nor og Sjøfartsdirektoratet.

Vokser videre

2017 har så langt vært et meget godt år for GSGroup og konsernet har økt omsetningen sin med 18 prosent i forhold til i fjor.

– Dette er de beste driftstallene vi har hatt i  første halvår noen gang. Vi opplever stor og lønnsom vekst over hele linjen, og det er vi stolte av. Med dette tempoet styrer vi mot rekordresultat, forklarer konsernsjefen.

GSGroup har over 150 ansatte, men behovet for flere kompetente medarbeidere er stort, i Sandefjord, Oslo og ellers ute i Europa.

– Vi opplever lite gjennomtrekk av ansatte hos oss, men siden vi har så stor vekst trenger vi å rekruttere flere flinke folk i alle landene vi er representert i. Derfor kjører vi blant annet en internasjonal rekrutteringskampanje nå om dagen, for trekke til oss flere dyktige medarbeidere, forteller Espen Virik Ranvik.

Fakta om GSGroup AS

  • GSGroup AS er en ledende Europeisk leverandør av tjenester og systemer for mobile datafangstløsninger.
  •  Produktporteføljen består i dag av merkevarene Handyman, Smartday, Guard Systems, Spotguard, Paikannin.com og MyFleet.
  • Selskapet ble etablert i 1992 med hovedkontor i Sandefjord og har 9 heleide datterselskaper i Europa.
  • Konsernet har over 120 000 aktive abonnementer, 150 ansatte og omsatte for 178 millioner kroner i 2016.