Gå til sidens hovedinnhold

Daniels selskap vokser mer enn de fleste i Europa

Artikkelen er over 5 år gammel

Selskapet til teknologigründer Daniel Döderlein fra Tønsberg har hatt en omsetningsvekst på 11487 prosent.

Det plasserte selskapet hans,  Auka  AS, på 4. plass i årets Fast 500-kåring, som skjedde i regi av revisjons- og rådgivningsselskapet Deloitte, i Paris i begynnelsen av desember.

Til topps i Norge

Fast 500 rangerer de raskest voksende teknologiselskapene med egenutviklet teknologi i Europa, Midtøsten og Afrika, etter bestemte kriterier. Auka ble sendt til Paris etter å ha gått rett til topps i den norske kåringen Fast 50, på grunn  av sin imponerende omsetningsvekst, tidligere i høst.

LES OGSÅ: Mobilbetaling? Ikke akkurat forbrukervennlig

Daniel Döderlein er mannen som utviklet betalingsappen mCash, som han for ett år siden solgte de norske rettighetene til, til Sparebank1. Nå jobber han og Auka AS videre med plattformen de har bygd for å bli en tjenesteleverandør for banker internasjonalt.

Stolte og glade

– Vi er stolte og glade over å havne nesten helt på toppen av denne listen. Det er et tegn på at vi er på riktig vei. Vi vokser fordi bankene forstår at mobilbetaling vil bli deres viktigste kanal, og at de trenger hjelp til å levere et godt produkt til kundene sine, som samtidig sikrer bankenes videre vekst, sier administrerende direktør i Auka, Daniel Döderlein, om Fast 500-kåringen.

LES OGSÅ: Nå starter Döderlein satsingen i utlandet

Advokatfullmektig i Deloitte Norge, Charlotte Elise Thuesen, var også til stede i Paris under prisutdelingen, og sier i en pressemelding:

– Å komme inn blant Fast 500 vil alltid være en imponerende bragd, men årets vekstrater er spesielt inspirerende. Den gjennomsnittlige veksten blant selskapene er på 967 prosent over de siste fire årene, og viser at teknologibransjen står sterkt og viser vei.

Det var det svenske selskapet Fingerprint Cards som gikk helt til topps i kåringen med en vekst på hele 28126 prosent. Fingerprint Cards utvikler, produserer og markedsfører biometrisk teknologi som verifiserer identitet gjennom fingeravtrykk.

Gode 2015-tall

På andreplass kom et tyrkisk selskap og på tredje et polsk. Det var ingen andre norske selskaper på topp 10-listen.

LES OGSÅ: Gründer solgte appen sin til storbank

Fast 500-kåringen ble i år foretatt for 16. gang. Selskapene på listen kommer fra mer enn 20 land og er store og små, offentlige og private selskaper, innen teknologi, media, telekommunikasjon, helse og miljø. De rangeres basert på en prosentvis årlig vekst i omsetningen over en fireårsperiode.

Blant de 500 selskapene er 50 fra Norge. Det plasserer Norge på en fjerde plass på den geografiske listen, sammen med Sverige.

Regnskapstallene for Auka AS viser for øvrig at 2015 ble et vendepunkt for selskapet. Det omsatte for 47,6 millioner og fikk et årsresultat på nesten 24 millioner, etter flere år med til dels store underskudd.