Gå til sidens hovedinnhold

Tenker grønn energi og klima hele tiden

Artikkelen er over 4 år gammel

Fra hovedkontoret på Kullerød i Sandefjord arbeider Enwas divisjon for energi og vann med prosjekter i hele landet, der energieffektivitet og grønne løsninger er i fokus.

Enwa Energi & Vann er en av Norges største tekniske entreprenører som leverer entrepriser innenfor områdene fjernvarme, vannverk, industri, prosess og energisentraler.


Energi er fellesnevneren, og det søkes stadig etter nye og innovative måter å løse oppgaver på for å gjøre prosjektene mer energieffektive og klimavennlige.

LES OGSÅ: Enda en stor kontrakt i havn: Enwa skal gi vann til Gardermoen

Best i klassen

–  Enwa ønsker å sette standard i markedet. Det å være best i klassen på energieffektive og klimavennlige løsninger er derfor et klart mål. Vi velger alltid den mest fornuftige løsningen i forhold til energi og klima, sier daglig leder i Enwa PMI,  Jørgen Arnesen.
 

Enwa er til stede på den årlige Enova-konferansen Trondheim i januar- februar for å holde seg oppdatert på energieffektiv teknologi og klimavennlige løsninger, samt for å møte kontakter i næringslivet som deler fokuset på energi og klima.

– Når man arbeider med tekniske entrepriser må man ofte tenke utenfor boksen, sier teknisk sjef i Enwa PMI, Audun Haga.

– I mange prosjekter ser vi muligheter til å løse problemer på en smartere måte enn de tradisjonelle, og vi oppmuntrer våre prosjektledere til å arbeide aktivt for å identifisere og implementere slike løsninger.

Minikraftverk

Et godt eksempel er et av vannbehandlingsanleggene Enwa har levert. I stedet for å installere en tradisjonell trykkreduksjonsventil på råvannsinntaket, ble det installert et minikraftverk som utnytter vanntrykket på innløpet til å produsere elektrisitet, som benyttes til å drive anleggets pumper, rensesystemer og lignende.

LES OGSÅ: Rekordomsetning og flere ansatte

I november startet Enwa arbeidet med å bygge ny energisentral for Forsvarsbygg ved Ørland Kampflybase utenfor Trondheim.

Prosjektet er et resultat av Forsvarsbyggs strategi om å fase ut all fossil fyring i sine anlegg. Det har derfor vært et betydelig fokus på energi- og klimavennlige løsninger.

Viktig forsvarsprosjekt

– Energisentralen på Ørland er et utrolig spennende og viktig prosjekt for både oss og Forsvarsbygg, sier avdelingsleder for energisentraler i Enwa PMI, Mads A. Kjærås.

– Vi bygger en av landets mest energieffektive energisentraler på Ørland, og fokuset på energi og klima går igjen i alle faser av prosjektet. Det er blant annet valgt å benytte en kjøleteknologi som gir minimal innvirkning på global oppvarming.

Totalentreprisen har en verdi på 26 millioner kroner, og omfatter prosjektering og etablering av prosessanlegget, som er basert på varmepumper, samt rørforbindelsen til brønnpark og fjernvarmenett. Det arbeides med mekanisk ferdigstilling i disse dager, og det er forventet at anlegget overleveres før påske.

Enwa i Sandefjord

  • Enwas divisjon for energi og vann i Sandefjord kan se tilbake på et år med økende ordreinngang og god drift.
  • Bedriften fikk omsetningsrekord i 2016 på ca. 180 millioner kroner.
  • Selskapet har 75 ansatte.
  • Enwa PMI AS utgjør sammen med Enwa Support AS Enwa Energi & Vann.
  • Dette er nå en av landets ledende entreprenører innen bygging av prosessanlegg og ledningsanlegg for fjernvarme, fjernkjøling, vann og avløp.