I halvannet år har Komplett Group planlagt sin mest komplekse satsing til nå. Veien fram til åpning har vært brolagt med lovparagrafer og langdryge byråkratiske prosesser.

– Men nå er vi klare for første fase – salg av reseptfrie medisiner, forteller administrerende direktør Geir Eide og driftsdirektør Stig Henning Pedersen.

Neste år tillater myndighetene også distribusjon av reseptbelagte legemidler.

Pedersen er sandefjording, og er kvitt 15 års pendling til Oslo. Eide kommer fra fra Oslo, og er dagpendler til Sandefjord.

Les også: Nye AS i Vestfold i uke 46

Les også: Filteret til Anniken tar de fleste Komplett-svindlerne

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Fikk ideen sammen

Mens de jobbet hos Apotek 1 i hovedstaden klekket de ut planene om å starte nettapotek. Komplett hadde selv apotek i tankene, og ble den opplagte samarbeidspartneren.

– Og nå er vi i gang.

Seks farmasøyter og én apotektekniker brøyter nytt land i Østre Kullerød 2. De to neste årene skal de øke til 15–16, og om fem år skal de være apoteket med det største farmasøytfaglige miljøet i Norge. Da skal 30 stå på lønningslista.

Les også: Nå får Lene ansvaret for tre av Kompletts nettbutikker

Utsalg på Kullerød

For å få lov til å innta legemiddelbransjen har de måttet etablere et fysisk utsalg på Kullerød. De håper det blir lite brukt.

For Komplett gir hundre prosent gass for nettapoteket.

I Norge ble det i fjor solgt medisiner for 22 milliarder kroner, og forskrevet 50 millioner resepter. En tredjedel av omsetningen er reseptfrie medisiner. De leverer halvparten av inntektene.

Komplett Apotek skal om fem år ha tatt fem prosent av kaka. Det blir Davids kamp mot Goliat. Konkurrentene, med 800 medisinutsalg landet over, er de to tyskeide kjedene Apotek 1 og Vitus, som også omfatter Gokstadapotekene, og amerikanske Boots, som ennå ikke er etablert i Sandefjord.

Anonyme kunder

– Vårt fortrinn er at stadig flere ønsker å handle medisiner digitalt, fordi det er enkelt. I apotekene blir du sett og hørt, og eierne er mest opptatt av butikkene. Vi har hundre prosent fokus på nettkunden, og garanterer diskresjon. Dessuten har vi logistikken til Komplett i ryggen, forteller Eide og Pedersen.

Kundene kan få snakke med en farmasøyt på telefon. Men mesteparten av kommunikasjonen kommer til å foregå via kryptert chatting, der kunden er anonym.

Når det gjelder pris, sier Komplett Apotek at handlekurven inkludert frakt skal koste det samme som hos konkurrentene. Derfor vil prisene på nettet ligge under.

Flesteparten av varene kommer til post i butikk. De største leveres på døra.