Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan det bli medisinutdanning på Bakkenteigen

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag utdannes nær halvparten av nye norske leger i utlandet. Rektor, Petter Aasen Universitetet i Sørøst-Norge, mener skolen har et godt grunnlag for å bygge opp et nytt medisinstudium.

Flere leger er nødvendig for at en voksende befolkning skal få det helsetilbudet de forventer og har krav på, og Norge bør klare å utdanne de aller fleste selv. Det kommer frem av en utredning gjort av Grimstadutvalget, som foreslår å øke utdanningskapasiteten i medisin i Norge med 70 prosent i løpet av noen år.

I dag er situasjonen slik at nær halvparten av norske medisinstudenter studerer i utlandet. Rektor, Petter Aasen, mener at USN har et godt grunnlag for å bygge opp et nytt medisinstudium ved skolen.

– Praksis på sykehus og i andre helseinstitusjoner er en vesentlig del av utdanningen for nye leger, som for flere andre helseprofesjoner. Hvis man tar utgangspunkt i pasientgrunnlaget, er det best kapasitet i Helse Sør-Øst til å ta imot flere studenter. Antallet medisinstudieplasser per 100 000 innbyggere er i dag 7,4 for Helse Sør-Øst, 14,9 for Helse Vest, 18,6 for Helse Midt-Norge og 23,9 prosent for Helse Nord. Helse Sør-Øst utpeker seg derfor som den regionen som bør ta ansvar for det økte antallet legestudenter, skriver han på UNS' nettsider.

Oslo Met og Høyskolen Kristiania har allerede meldt sin interesse for å bygge opp nye medisinutdanningen. De ligger begge i Oslo, der UiO allerede utdanner leger.

LES OGSÅ (+): Jan-Tore (54) lager kryssord: – Svaret jeg fikk fra min store helt var helt magisk!

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har også unike kvaliteter og en geografisk beliggenhet som bør vurderes ved en eventuell utvidelse av kapasiteten i medisinutdanningen, mener Aasen.

Kommentarer til denne saken