– Målet for prisen er å fokusere på bedrifter som fremmer Tønsberg-regionen, synliggjøre ulike gode sider ved næringslivet i vår region og sette pris på bedriftene vi har, sier daglig leder for Tønsberg Næringsforening, Heidi Skjeggerød.

I år har flere bedrifter blitt rammet hardt av koronasituasjonen. Noen bedrifter har stoppet helt opp, andre har permittert alle eller nesten alle ansatte.

Håndtering av pandemien

Juryen bestående av Heidi Skjeggerød i Tønsberg Næringsforening, omdømme- og kommunikasjonssjef i Tønsberglivet, Charlotte Svensen og ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad, Sigmund Kydland vil legge spesielt vekt på bedrifter som har håndtert pandemien godt økonomisk, har fornøyde ansatte og spennende fremtidsutsikter.

– Men det kan også være bedrifter som ikke har kommet seg like godt gjennom pandemien økonomisk, men som likevel har klart seg og har fornøyde ansatte som mener at bedriften har håndtert pandemien på en god måte, sier Skjeggerød.

LES OGSÅ: – Dette er det nærmeste jeg kommer en Oscar

Hun legger vekt på viktigheten ved at man ikke ekskluderer de bedriftene som har tatt det tøft, og som ikke har hatt noe valg hvis de har måttet holde bedriften stengt i en liten periode.

– Når man ser på rapporter og henter ut tall fra banker ser det heldigvis ut som at bedriftene i vår region ikke er så preget av koronasituasjonen, sier Skjeggerød.

– Men selvfølgelig er enkelte bransjer som reiseliv, event og hoteller hardt rammet, legger hun til.

Bredt spekter

Som vi har sett fra de tidligere nominasjonene, kan et bredt spekter av bransjer og bedrifter bli nominert. For eksempel har Bibbis Frisør, Meny Revetal og Kjell Foss vunnet prisen. Det har blant annet blitt nominert alt fra drop-in legene til aksjonen, så det er ingen begrensninger når det gjelder størrelse på bedriften.

– Vi håper at alle nominerer sin favorittbedrift som de har et godt forhold til, og som de ser er med på å skape verdi, sier Skjeggerød.

Vant næringsprisen i går. Nå kan bedriften sikre seg enda en pris

I tillegg er det de ordinære kriteriene like vesentlige. De handler om å skapere arbeidsplasser, mangfold, ta et samfunnsansvar og bidra til Tønsberg-regionens omdømme.

– Denne prisen skal være en hedersbetegnelse, og gi noen bedrifter litt ekstra oppmerksomhet. Jeg syns det er en kjempefin tradisjon, og vi opplever stort engasjement når vi deler disse sakene og forteller hvem som er nominert.

Bosted og arbeid

– Hvor viktig er bedriftene for kommunen?

– Hvis ikke kommunen har et næringsliv, har man kanskje ikke like gode og attraktive bostedsområder. Så denne prisen skal minne oss på hvor bra det er å bo og jobbe her, sier hun.

Frist for nominasjonen er 18. oktober. Nominasjonsskjema er satt opp av Tønsberglivet og kan sendes inn via dette skjemaet.

Søknadene strømmet inn til Anette: – Jeg måtte ta vekk annonsen