Resultatfall for Hydro

Foto:

Hydro, som har fabrikk i Holmestrand, fikk et underliggende driftsresultat på 1,37 milliarder kroner i tredje kvartal i år, ned fra 2,67 milliarder kroner samme kvartal i fjor.

DEL

Nedgangen skyldes i hovedsak en nedgang i realiserte priser på aluminium og alumina, men det ble delvis utlignet av en nedgang i råvarekostnader og økt produksjon i Brasil, skriver selskapet i en børsmelding.

– Det er oppmuntrende å se at kostnadene er på vei ned i vår oppstrømsvirksomhet, kombinert med betydelig restrukturerings- og optimaliseringstiltak nedstrøms, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Resultat etter skatt kom på minus 1,39 milliarder kroner. Dette er fjerde kvartal på rad at Norsk Hydro leverer røde tall på bunnlinjen, skriver E24.

Selskapet jobber med å trappe opp produksjonen i Brasil etter drøyt halvannet år med produksjonsbegrensninger på aluminaraffineriet Alunorte.

– Vi nådde en milepæl i september da den siste embargoen på Alunorte ble løftet. Det gir oss muligheten til å gjenoppta installasjons- og igangkjøringsaktivitetene på det toppmoderne avfallsdeponiet, DRS2. Opptrappingen går fremover og vi forventer å nå 85–95 prosent kapasitetsutnyttelse i 2020. Full kapasitet er forventet fra 2021, sier Aasheim.

Aluminiumsgiganten har varslet kutt av 2.200 ansatte innen 2023. Hvor mange som rammes i Norge, er foreløpig ukjent. Men valseverket i Holmestrand kommer til å miste ansatte.

Fakta om Hydros kvartalsresultat

Nøkkeltall fra Norsk Hydro ASAs resultatregnskap for tredje kvartal 2019. (Tall fra samme periode i fjor i parentes)

* Driftsinntekter: 37.517 millioner kroner (39.766 millioner kroner)

* Driftsresultat (EBIT): 222 millioner kroner (2.057 millioner kroner)

* Justert/underliggende driftsresultat: 1.366 millioner kroner (2.676 millioner kroner)

* Resultat før skatt: -1.407 millioner kroner (1.634 milliarder kroner)

Artikkeltags