Ruller rundt med kaffebaren

Scooterkafé: Marit Due Akerholt  kan nå lage ordentlig kaffe hvor som helst. Nylig kjøpte hun en scooter som er bygd om til kaffebar. FOTO: Emira Holmøy

Scooterkafé: Marit Due Akerholt kan nå lage ordentlig kaffe hvor som helst. Nylig kjøpte hun en scooter som er bygd om til kaffebar. FOTO: Emira Holmøy

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I seks år har Marit Due Akerholt tatt imot kaffetørste kunder i Øvre Langgate i Tønsberg. Nå er hun klar til å oppsøke dem der de er.

DEL

TØNSBERG: – Å møte mennensker på andre arenaer er veldig innspirerende, sier Akerholt som driver kafeen Bare Barista.

Nylig kjøpte hun seg en kaféscooter som har alt hun trenger for å lage en god kaffe uansett hvor hun er.

– Dette åpner nye muligheter. Jeg hadde lyst til å utvikle bedriften og gjøre nye ting. Jeg kan være på jobb og samtidig der ting skjer, sier Akerholt.

Hun har planer om å ta med seg scooterkafeen til ulike arrangementer. Hun har allerede solgt kaffe på Middelalderfestivalen og Whisky-festivalen. Det har gitt mersmak.

– Det var kjempegøy og veldig givende. Det er gøy å være sammen med mennesker som digger det de holder på med, sier Akerholt.

Fra Danmark

Den lille mopeden har hun importert fra Danmark.

– Den er bygd opp og godkjent. Den har alt jeg trenger for å lage en god kaffe, sier Akerholt.

Kaffemaskinen er hun fortrolig med, men mopeden har hun aldri kjørt før.

– Det er kjempegøy. Men den er litt tung i rumpa på grunn av kaffemaskinen. Det er greit å planlegge hvor jeg skal kjøre. Helst ikke oppoverbakke, sier hun og ler.

Det kan bli et problem allerede til helgen, når hun skal servere kaffetørste under Slottsfjellfestivalen.

På Torvet og stranda

Ligger du på stranda og får veldig lyst på kaffe latte kan det faktisk hende at ønsket ditt blir oppfylt. Akerholt har planer om reise til strender der det ikke er kiosk fra før.

– Vi har reist litt rundt og sett på forskjellige strender. Jeg skal også være en del på Torvet i fellesferien. Vi tenker også å dra på bedriftsbesøk, smøre mat og ta med oss den. Jeg gleder meg til å være på farten, sier Akerholt.

Artikkeltags