Svever høyt med stadig nye utleierekorder: – Jeg elsker jobben min

HOPPENDE GLAD: Jasbir Singh Kodial liker utfordringer og å jobbe mye. Som daglig leder i Kodial eiendom har han nå ansvar for 370 utleieleiiligheter i Horten, Tønsberg og Holmestrand. I fjor økte firmaet driftsinntektene med nesten fire millioner kroner, til 27,5 millioner.

HOPPENDE GLAD: Jasbir Singh Kodial liker utfordringer og å jobbe mye. Som daglig leder i Kodial eiendom har han nå ansvar for 370 utleieleiiligheter i Horten, Tønsberg og Holmestrand. I fjor økte firmaet driftsinntektene med nesten fire millioner kroner, til 27,5 millioner. Foto:

Det går så det suser for utleieselskapet Kodial eiendom. Ikke rart daglig leder Jasbir Singh Kodial (39) er fornøyd.

DEL

Bedriften dro inn 27,5 millioner på driften i fjor og fikk et resultat på 7,7 millioner kroner før skatt. Begge deler knuser gamle rekorder.

– Vi gleder oss selvsagt over resultatene. Avkastning må vi ha hvis vi skal kunne drive med dette. Men det er ikke pengene som er drivkraften. Vi er et team som jobber godt sammen og har som mål å skape gode hjem for folk. Det er det viktigste, sier Jasbir.

Fra India

Vi treffer ham i Thuegata i Horten, der bedriften holder til i nyoppussede, lekre lokaler, vegg-i-vegg med klesbutikken familien har drevet siden 1983.

Det var Jasbirs foreldre, Surinder og Baldev, som startet forretningen. Til tross for at begge nærmer seg 70, er de fortsatt aktive, både i butikken og i eiendomsselskapet, som de etablerte et par år etter at de begynte å selge barnetøy.

– Foreldrene mine kom som arbeidsinnvandrere fra India på 70-tallet. Jeg har stor respekt for det de har bygget opp, og i familien står vi fortsatt sammen og hjelper hverandre på tvers av definerte roller, sier Jasbir.

Han overtok som daglig leder i Kodial Eiendom i 2005. Den gang omsatte firmaet for i underkant av tre millioner kroner. Siden har tallene vokst jevnt og trutt og fort.

– Målet vårt er å øke omsetningen med 15 prosent i året. Samtidig som det ligger en glede i nå målene, er det hverdagene som har den store verdien for mitt vedkommende. Det å gjøre kundene fornøyd hver dag. Løse utfordringer som dukker opp underveis. Det er det dette handler om.

(artikkelen fortsetter under bildet)

PUSSER OPP: Jasbir Singh Kodial og firmaet hans rehabiliterer Nedre Bjerggate 7 og bygger to nye boenheter i bakgården.

PUSSER OPP: Jasbir Singh Kodial og firmaet hans rehabiliterer Nedre Bjerggate 7 og bygger to nye boenheter i bakgården. Foto:

Halv milliard

I dag har Kodial eiendom 370 leiligheter til leie, leiligheter med en verdi på opp mot en halv milliard kroner, ifølge Jasbir.

De fleste utleieenhetene ligger i Horten. Jasbir anslår at omtrent 70 prosent av omsetningen deres er her, 25 prosent i Tønsberg og de siste fem prosentene i Holmestrand.

Nå er det noen måneder siden siste kontrakt ble signert.

– Hittil i år har det vært ganske rolig, forteller Jasbir. Skjønt, hva som er rolig, er det ulike oppfatninger av. I januar kjøpte firmaet både Kjærveien 65 i Åsgårdstrand, med et dusin leiligheter, og en tomannsbolig i Torggata. Framover vil mye handle om å ruste opp det de eier.

– Vi kjøper ofte gamle bygårder, gårder med historie, og vi er opptatt av å bevare de historiske verdiene samtidig som vi må modernisere og vedlikeholde for å møte kravene i markedet.

Læring

Ifølge Jasbir er det kanskje økte krav som er den største endringen i bransjen på de årene han har vært med.

– Leietakernes krav har endret seg mye. De som leier har flere og større ønsker hva gjelder både funksjonalitet og komfort. Samtidig er det slik at for noen skal et hjem være tipp topp, for andre er kravene mindre. Vi er opptatt av å møte alle mennesker og skape gode hjem for folk fra alle samfunnsgrupper, sier Jasbir.

Han og firmaet har hatt noen uenigheter med både kommune, brannvesen og leietakere. Jasbir vil imidlertid helst ikke snakke om problemer og motstand.

– Jeg tenker på det som læring. Min opplevelse er at vi er i ferd med å møte mer positivitet nå. Folk begynner å forstå at vi har gode intensjoner. Dessuten er vi helt avhengig av å legge puslespillet på en slik måte at alle parter blir fornøyd, ellers er det ikke liv laga å drive med utleie. Vi tenker langsiktig og har planer om å holde på med dette i generasjoner framover. Dessuten har vi alltid samme mål som leietakerne; Å finne løsninger.

Hus på Husvik

Jasbir har tatt oss med ut i duskregnet, til Nedre Bjerggate, der rehabiliteringen av åtte leiligheter er i sluttfasen. I tillegg bygger de to nye leiligheter i bakgården, med planlagt ferdigstillelse til høsten.

– Dette er et av prosjektene vi stadig får gode tilbakemeldinger på. Bygget er fra 1907, mange har en historie og et liv her og syns det er hyggelig at vi tar godt vare på bygget, sier han.

Av helt ny dato er heller ikke huset han og kona Sukhjeet kjøpte på Husvik i Tønsberg for to år siden.

– Det er et gammelt hus, fra 1937, som vi har pusset opp og forsøkt å ivareta de historiske kvalitetene ved.

LES OGSÅ: Vil bygge plusshus på Tverrmyra

Liker tall

Kona var inntil nylig en del av selskapet, med rolle som forretningsutvikler, men hun skal heretter vie seg til lærergjerningen. Først og fremst som mattelærer. Dét har nemlig Jasbir og Sukhjeet felles; De liker tall og matematikk.

To barn har de også, jenter på fire og sju.

– Blir det tid til familieliv, det virker som du jobber mye?

– Jeg jobber 60–65 timer i uka, men har tid til familieliv også. Det går bra.

Om det går bra med familie og jobb, går det imidlertid ikke like bra med Jabirs neste store interesse. Han er svoren Barcelona-fan. 0-4-tap mot Liverpool og på hodet ut av verdens største klubbturnering var ikke det 39-åringen ønsket seg i starten av mai.

– Jeg mener fortsatt at Barcelona hadde fortjent å vinne Champions League.

LES OGSÅ: Kodial har lagt ned 11,5 mill. i dette huset

Laget har vokst

Mens Barcelona har 11 mann på banen, har Kodial det dobbelte. Den store veksten kom for fire-fem år siden.

– I dag har vi stabilisert oss på det nivået og har flinke folk på alle områder.

Selv har Jasbir Singh Kodial på CV-en både mastergrad i finansiell økonomi og utdannelse i økonomisk styring og ledelse. I tillegg er han revisor. Fagkunnskapen kommer godt med når en driver et av Vestfolds største utleieselskap.

– Utdannelsen er god å ha med seg i bunnen. Men vel så viktig er passion. Motivasjon. Jeg har vokst opp med det jeg jobber med nå og er veldig glad i jobben min, i å bygge team, finne løsninger og skape hjem for folk. Det kommer alltid i første rekke.

Kodial eiendom AS

* Ble startet av ekteparet Surinder og Baldev Singh Kodial midt på 1980-tallet.

* Første steg inn i utleievirksomhet var kjøp av Jernbanegata 14, med to leiiligheter.

* I dag har firmaet 370 utleieenheter, de fleste av dem i Horten, noen også i Tønsberg og Holmestrand.

* I 2005 overtok ekteparets sønn Jasbir jobben som daglig leder. Også datteren, Pardeep, har vært involvert i driften.

* I løpet av de siste ti årene har firmaet mer enn firedoblet driftsinntektene og gått med overskudd hvert år.

* Bedriften hadde i fjor 228 millioner i gjeld og 52 millioner i egenkapital.

TRIVES:  Jasbir Singh Kodial stortrives med å lede en av Vestfold største aktører på utleiemarkedet.

TRIVES: Jasbir Singh Kodial stortrives med å lede en av Vestfold største aktører på utleiemarkedet. Foto:

LES OGSÅ: Jasbir er nabobyens eiendomskonge, nå kjøper han seg opp i Tønsberg: – Dette har vi ønsket oss lenge

Artikkeltags