Velotel har eksistert i over 18 år og ble i utgangspunktet etablert som en familiebedrift av tidligere syklist Tom Martin Biseth. Historien, aktivitetene og arrangementene, har bidratt til at senteret har blitt kjent som et litt annerledes treningssenter. Nå går dermed senteret inn i neste kapittel nå som Biseth gir seg og går av med pensjon.

– Jeg har holdt på fra 1998 til i dag, det blir nøyaktig 20 år. Det mener jeg er et fint tidspunkt å gi seg på i treningsbransjen. Nå kan de yngre kreftene overta. Jeg kunne ikke funnet en bedre arvtaker enn Tom Erik Oxholm. Vi har kjent hverandre i mange år, og jeg er veldig komfortabel med at han og Kim Stian Olsen overtar roret, sier Biseth.

En stor forandring

De nye eierne Tom Erik Oxholm og Kim Stian Olsen har begge vært med i treningsbransjen i en lang stund. Oxholm har vært en drivkraft i treningssentermarkedet helt siden oppstarten av Mesterfjellet treningssenter i 1992 i Larvik.

– Jeg har holdt på med dette siden 1984. Jeg kjøpte opp et treningssenter i Larvik mens jeg var en aktiv skøyteløper, og hadde stor tro på konseptet siden den gang. Etter dette har det bare ballet på seg. Det har skjedd en enorm teknologisk utvikling i treningsbransjen, sier Oxholm.

I dag eier og driver Oxholm  treningskjeden Akropolis i Drammen, mens Olsen har tidligere drevet Stamina på Gressbanen og driver i dag Spenst i Sande. De har store ambisjoner for Velotel og vil ta opp kampen for å bli det beste treningssenteret i Tønsberg.

– Vi kommer til å gjøre endringer. Vi må bidra til en forandring, og det er viktig at folk legger merke til det. Den første visuelle forandringen man vil legge merke til at veggene vil bli malt, men den aller største forandringen er det nye utstyret som vil komme på plass.

LES OGSÅ: Jubelen sto i taket da den første matbutikken på nett ble åpnet – men de færreste tør følge etter: – Ikke lønnsomt

Nytt utstyr

Alt av utstyr inne i treningssentret skal bli erstattet med nytt utstyr, levert av den italienske leverandøren Technogym. Oxholm forteller at Technogym er noe av det beste man kan få tak i, når det gjelder treningsutstyr.

– Jeg har alltid hatt en fast leverandør av treningsutstyr i alle sentrene jeg har bygd opp. Vi vet at de har det beste utstyret i bransjen. Jeg har kikket rundt treningssentrene i Tønsberg. Dette overgår det aller meste.

Skill Performance er et konsept de skal implementere i treningssenteret. Dette er spesielle tredemøller, romaskiner og sykler, som er betraktelig dyrere, men også bedre, med tanke på teknologi og kvalitet, enn andre vanlige spinningsykler.

(Saken fortsetter under bildet.)

 

– De nye maskinene vil la oss gjennomføre Skill Boot Camp, som er helt annerledes enn en vanlig Boot Camp, noe som vil gi våre medlemmer en helt annen treningsopplevelse. Vi er de første som kjøper inn slikt utstyr i Vestfold, og er tidlig ute, men dette kommer til å bli veldig populært med tiden, sier Oxholm.

LES OGSÅ: Neste år får arbeidstakere ekstra mye fri – se hvordan helligdagene faller i 2019

Vil ekspandere fort

Det er ingen tvil om at Oxholm og Olsen legger inn en stor investering i Velotel. Begge er klar på at de må skille seg ut fra de andre treningssentrene i byene, for å kunne kapre nye medlemmer.

– De har vært flinke med å utvikle et fint miljø og atmosfære her, dette vil vi bygge videre på. Men innmaten blir noe helt nytt. Vi ønsker å ekspandere rimelig fort, og trenger flere instruktører enn det vi har i dag. Vi vil bygge videre på timeplanen ganske kjapt. Vi er overbevist om at når medlemmene kommer inn her og ser hvordan vi legger til rette for at de skal få en god treningsøkt, da vil det automatisk trekke inn flere medlemmer inn til oss, sier Olsen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Biseth gleder seg til å se hvordan Oxholm og Olsen utvikler senteret videre, og legger ikke skjul på han gjerne skulle vært med videre, men at den rette tiden har kommet for å gi seg nå.

– Dette høres veldig spennende ut, og jeg må innrømme at jeg kunne ha tenkt meg og gjort mye av dette selv. Men i min alder er man ikke like sprek lenger som før. Da har man ikke den innovasjonen som er nødvendig, til å kunne løfte senteret opp til den klassen guttene tenker. Jeg har stor tro på at de vil løfte senteret til nye høyder, sier Biseth.

LES OGSÅ: Dette er det nye styret på Brunstad