Nøtterøy-nei til TNT

HER BLIR DET AVGJORT: Med en eneste stemmes overvekt vedtok kommunestyret på Nøtterøy å avslutte videre utredning av TNT, og å droppe folkeavstemning.

HER BLIR DET AVGJORT: Med en eneste stemmes overvekt vedtok kommunestyret på Nøtterøy å avslutte videre utredning av TNT, og å droppe folkeavstemning. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Med en eneste stemmes overvekt vedtok kommunestyret på Nøtterøy å avslutte videre utredning av TNT, og å droppe folkeavstemning.

DEL

(Tønsbergs Blad) NØTTERØY: Høyre fikk det glatte lag av de andre partiene i løpet av den to timer lange debatten før avstemningen i kveld. Men det hjalp lite, for flertallet gikk for å avslutte utredning av TNT og droppe folkeavstemning.

Høyres Erik Holmelin la fra talerstolen ikke skjul på at TNT fortsatt er målet for Høyre. Likevel går Høyre inn for å bremse prosessen nå, og å avslutte utredningen.

- Vi har ikke lyktes i å overbevise befolkningen. Vi ville gjerne ha en stor kommunesammenslutning. Vi får ikke til det nå, så vi må la det toget gå. Nå må vi prøve å roe ned prosessen, og så kan vi heller ta det opp igjen ved et senere tidspunkt, sa Holmelin.

En stemmes overvekt

Det er flere uker siden Nøtterøy Høyre varslet at de ville avslutte TNT-prosessen. I kveld behandlet kommunestyret veien videre. Med 21 mot 20 stemmer vedtok politikerne å avslutte utredningen av TNT, og å droppe folkeavstemning. Høyre, Frp og Nøtterøylista mot bomring sørget for flertallet.

Flere av politikerne uttrykte bekymring for å bryte ut av TNT-prosessen som er i gang med Tjøme og Tønsberg.

- Maktarrogant

Aps Jon S. Andersen karakteriserte Høyres kuvending som uryddig og maktarrogant.

- Høyre er livredde for å gå inn i valgkamp som eneste parti som går inn for TNT. Men de er aller mest redde for å få et nei til TNT i en folkeavstemning. Som Holmelin sa, så stopper de prosessen nå, men de vil ta den frem igjen på et senere tidspunkt. Jeg kan ikke se det annerledes enn at de prøver å lure TNT inn bakdøra, sa Andersen, som ikke la skjul på at han var irritert.

Arne Aarsland fra Krf oppfordret politikerne til å stemme for videre utredning:

- Kommunesammenslåing er en omfattende sak. Jeg kan ikke se noen gode argumenter for å avslutte utredningen, sa han, til ingen nytte.

Jorun Midthun (Ap) understreket at folket bør høres i grensejusteringer.

- Er det grunnlag for å mistenke at Frp og Høyre bare vil høre folkets mening når de får det de ønsker seg og ikke ellers, undret hun.

Felleslistas Jørn Magdahl mente han ikke hadde hørt verre enn det han var vitne til i kommunestyresalen i kveld.

- Her skal vi avslutte debatten - og ta den opp igjen etter valget, tordnet han.

Bøygen

Erik Holmelin og flere av Høyres representanter bekreftet at TNT er noe Høyre vil jobbe for i valgkampen.

- Dette er som å høre Bøygen i Peer Gynt - vi vil, men vi går rundt, sa Felleslistas Tone Kalheim om akkurat det.

Bjørn Kåre Sevik presiserte at Frp har stemt mot å utrede TNT fra dag en. Han slo fast at Frp ikke vil ta opp TNT-ballen igjen på lang tid. 

- Dette burde være en enstemmig sak. Alle vet at det ikke er flertall, verken for utredning eller for TNT, sa Sevik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken