– Det er i ferd med å skje en revolusjon i regnskapsbransjen

REVOLUSJON: - Det er i ferd med å skje i revolusjon i regnskapsbransjen, mener salgssjef i Sumango, Roger Nilsen.

REVOLUSJON: - Det er i ferd med å skje i revolusjon i regnskapsbransjen, mener salgssjef i Sumango, Roger Nilsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nøtterøy-bedriften Sumango AS har invitert regnskapsbedrifter i Vestfold, deler av Telemark og deler av Buskerud til formiddagsseminar om digitalisering av regnskapsbransjen, 8. juni.

DEL

– Vi er så heldige at vi får med oss to sentrale aktører i bransjen; Regnskap Norge og Maestro Soft AS, sier salgssjef i Sumango, Roger Nilsen, til vestviken24.no.

Skybasert

Sumango AS leverer en 100 prosent skybasert regnskapsløsning, bygget på Microsoft Dynamics NAV. Selskapet er en utfordrer i markedet til de etablerte. Konkurrentene er blant annet Visma, 24sevenoffice, Daldata, Xledger og Poweroffice GO.

– Regnskapsbransjen er i en omstillingsfase, hvor bransjen må tilegne seg ny kunnskap. Digitalisering og automatisering av regnskapstjenester skjer i voldsom fart, og kravene til effektivitet bare øker, sier Nilsen.

– Nye krav og retningslinjer kommer fra myndighetene og det er viktig for bransjen og den enkelte regnskapsbedrift/-fører å være oppdatert på det siste hva gjelder system og løsninger, tjenester og produkter. Oppe i alt dette, er det viktig å ivareta den enkelte regnskapsfører sin profesjon, slik at ikke kvantitet i arbeid går ut over kvalitet i arbeid.

Revolusjon

Det er i ferd med å skje en revolusjon i regnskapsbransjen, sier han:

– Nyskapende programvare lar regnskapsbyrået og kundene komme tettere på hverandre, ved å utvide IT-porteføljen til regnskapsføreren. Et slik moderne verktøy, som nye Sumango, gjør det mulig for regnskapsbyrået å bringe en fullverdig skybasert forretningsløsning (ERP) til sine kunder, på en enkel måte.

– Det bringer et ekte forretningssystem inn i regnskapsbransjens portefølje, og til regnskapsføreres tilbud av tjenester. Det man ser konturene av med systemer som Sumango er stort.

– Systemer i regnskapsbransjen vil i fremtiden skille mellom enkle økonomisystemer og forretningsløsninger.

Forretningssystemene har til nå kjørt separat fra regnskapssystemene, men nå kan regnskapsbyråenes kunder konsolidere tjenestene bedre.

– Dette vil gi mulighet for regnskapsbransjen til å nå flere selskaper, som har egne systemer i dag, og levere tjenester til større kunder.

På seminaret vil representanter for Regnskap Norge snakke om hvordan organisasjonen jobber med digitalisering, utvikling for regnskapsbransjen og hvordan den kan støtte bransjen gjennom det digitale skiftet.

Maestro vil ta for seg den digitale reisen gjennom de siste 30 år. Hva er skjedd, og hva kommer til å skje videre? Maestro er totalleverandør innen økonomisk programvare og markedsledende innen årsoppgjør.

Artikkeltags