Gå til sidens hovedinnhold

Senterledere spår rekordpåske for harryhandelen

Artikkelen er over 2 år gammel

Kjøpesentrene ved grensen melder allerede om enormt gode besøks- og omsetningstall denne påsken. Det ligger dermed an til nok en rekord for påskehandelen.

Det skriver Nettavisen.

– Vi har allerede hatt stor pågang. Vi har så langt hatt fem prosent høyere omsetning enn i fjor, som var «all time high», sier senterleder Ståle Løvheim ved Norby Shoppingcenter.

Så langt har senteret ved Svinesund omsatt for rundt 150 millioner svenske kroner. Og det meste av omsetningen er det kjøpelystne nordmenn som står bak.

– I påsken kan jeg gjette at 95 prosent av kundene er nordmenn. Svenskene skygger banen.

– Mange fikk utbetalt lønning og pensjonsutbetaling på fredag før palmehelgen. Dette er en fordel for oss. Så alt ligger til rette for at vi får en rekord-påske, sier han.

Også senterleder ved kjøpesenteret i Charlottenberg melder om stor pågang denne høytiden.

– Vi har ikke tall på omsetning. Men vi har besøkstall, og de er kjempehøye. Vi har i snitt 28.000 besøkende hver dag. Hittil har det vært betydelig bedre enn i fjor, og bedre enn i 2017, sier senterleder Madeleine Ward ved Charlottenberg Shoppingcenter.

I fjor økte grensehandelen med 4,1 prosent sammenlignet med året år. Nordmenn handlet for totalt 15,7 milliarder korner på dagsturer til utlandet i 2018, viser tall fra SSB.

Kommentarer til denne saken