8 av 10 lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende i Vestfold fikk i gjennomsnitt et tilgodebeløp på 12 500 kroner. Det vil si at rundt 149 000 personlige skattytere har fått rundt 1,9 milliarder kroner igjen på skatten, opplyser skatteetaten i en pressemelding.

33 600 vestfoldinger måtte betale restskatt, på til sammen 979 millioner kroner. Det vil si 29 100 kroner i gjennomsnitt.

LES OGSÅ: Vestfold får ikke seilbåt-VM

– De fleste treffer godt med å betale riktig skattebeløp gjennom hele året. Det å få restskatt eller skatt til gode skyldes at dine økonomiske forhold ble annerledes enn det som skattetrekket ble beregnet på. Du kan unngå dette ved å justere opplysninger i skattekortet gjennom året, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

 

Endre skatteopplysninger selv i opptil tre år

Etter at den nye skatteforvaltningsloven trådte i kraft i fjor, fastsetter du selv grunnlaget for skatten din når du oppgir inntekt, formue, gjeld og fradrag i skattemeldingen. Det betyr at du ikke lenger skal sende en klage på skatteoppgjøret, hvis noe er feil.

– Hvis du oppdager feil, skal du i de aller fleste tilfeller endre selv slik at Skatteetaten kan beregne riktig skatt og sende deg et nytt skatteoppgjør. Endringer kan for eksempel være en fradragspost som ikke var fylt ut eller at enkelte inntektsposter ble feil ved utfyllingen av skattemeldingen, sier Holte.

Når opplysninger rettes, vil Skatteetaten beregne skatten på nytt. Det er mulig å endre opplysninger selv i opp til tre år etter leveringsfristen.

Bildeserie

Disse nye bilene er på vei til Norge

HAR DU FÅTT MED DEG DETTE?

– Ikke glem skattekortet
 

De økonomiske forholdene kan endre seg gjennom året. Har du for eksempel fått ny jobb, gått av med pensjon, tatt opp lån, har barn som har begynt i barnehage eller kanskje sluttet på SFO? Da gjør du lurt i å endre opplysningene i skattekortet.

– Endinger i inntekter, utgifter og livsendringer generelt, kan gi grunn til å endre skattekortet. Da slipper du store overraskelser med restskatt eller skatt til gode når skattemeldingen kommer på våren, sier avdelingsdirektør i Skatteetaten, Steinar Næs

Skattelistene er tilgjengelige for søk 7. november

Skattelistene for inntektsåret 2017 er tilgjengelig for søk på skatteetaten.no fra 7. november. Søk omfatter nettotall for personer og selskaper. Det loggføres hvem som har søkt på deg i skattelistene.

Siden oktober i fjor har det vært 1,6 millioner søk i skattelistene på skatteetaten.no, fordelt på 440.000 unike innlogginger. Det er omtrent likt som året før. Til sammenligning var det i året før loggføring av søk ble innført, 16,5 millioner søk fordelt på nær 927.000 unike innlogginger.