Gå til sidens hovedinnhold

Klart for fengselsstreik – innsatte låses inne

Artikkelen er over 2 år gammel

Innsatte blir låst inne eller må klare seg selv når 4.400 fengselsansatte går til politisk streik. Likevel støtter norske innsatte den to timer lange streiken.

Mellom klokka 11 og 13 mandag legger fengselsansatte over hele landet ned arbeidet. De protesterer mot regjeringens forslag til statsbudsjett, hvor det blant annet foreslås å legge ned sju fengselsavdelinger i Sør-Norge, ifølge NRK.

Avdelingene i Hof og Sandefjord er to av dem som er foreslått nedlagt.

Ingen ansatte forlater arbeidsplassen, for å sikre at liv, helse og sikkerhet blir ivaretatt. Men flere steder låses innsatte inne, eller aktivitetstilbudet faller bort og de må klare seg selv.

Straffedes Organisasjon i Norge (SON) støtter streiken i kriminalomsorgen. Organisasjonen reagerer på det de kaller underbudsjettering.

Les også

Går til kamp mot nedleggelse av fengsler i Vestfold – mandag blir det streik

 

– Vi har sett klart at fangene i fengslene har lidd under denne underbudsjetteringen, og vi har innsett at vi har felles interesser med de ansatte i fengslene, skriver SON i en pressemelding.

– SON vil derfor uttrykke sin fulle støtte til de fengselsansattes fagforeninger som går til politisk streik mot statsbudsjettet i to timer mandag 22. oktober med tittelen «Stopp nedleggelsene av fengsler – stopp effektiviseringskuttet».

Kommentarer til denne saken