Thea (27) slo sammen sine to lidenskaper - nå brukes produktet hennes verden over

VERDENSOMSPENNENDE: Thea Myhrvold startet selskapet Teach Me Now for to år siden, og har nylig inngått et samarbeid med Microsoft.

VERDENSOMSPENNENDE: Thea Myhrvold startet selskapet Teach Me Now for to år siden, og har nylig inngått et samarbeid med Microsoft. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Thea Myhrvold kombinerte sine to lidenskaper for teknologi og utdanning til å utvikle den digitale utdanningsplattformen Teach Me Now i Dubai. På to år har konseptet nådd verden over.

DEL

Den unge gründeren er nå tilbake i Norge for å dele sin historie med næringslivet i Vestfold under Torpkonferansen, som arrangeres på Scandic Park Sandefjord onsdag.

– Jeg vil fortelle hvordan jeg kom dit jeg er i dag, og dele tips til hvordan man kan være mer innovativ og fremme entreprenørskap, sier 27-åringen.

Sluttet i drømmejobben

Myhrvold studerte ved IB-linjen på Skagerak International School i Sandefjord og bodde i Larvik fra hun var 11 til 18 år. Hun beskriver fortsatt begge byene som «hjem», men hadde fra tidlig alder siktet seg inn mot en internasjonal karrière. Allerede som 16-åring var drømmen å jobbe i FN.

Hun flyttet derfor til Genève som 18-åring for å studere, i samme by hvor FN-hovedkontoret ligger. Etter bachelorstudiene fikk hun også internship i FN, men valgte å slutte etter kort tid.

– Jeg innså at jeg kunne ha mer innflytelse ved å jobbe med dette. Jeg fikk en lidenskap for utdanning da jeg begynte å undervise to jenter med læringshemming, ADHD og dysleksi, under studiene. Dette inspirerte meg til å starte en av de første spillbaserte appene for videregående elever i 2012, som var en online versjon av spillene jeg pleide å gjøre for studentene mine, forteller hun.

(Saken fortsetter under bildet).

LES OGSÅ: Merete ønsker enda flere gründere på besøk

Globalt klasserom

Teach Me Now ble dermed startet opp i 2015. Myhrvold kombinerte sine to lidenskaper for teknologi og utdanning til å lansere dette som et alternativ til forhåndsinnspilt videolæring.

Selv beskriver hun konseptet som en global markedsplass, hvor folk som vil lære knyttes opp mot til de som ønsker å lære bort. Noen av lærerne er studenter ved prestisjetunge universiteter som Harvard og Oxford, som underviser skoleelever fra hele verden via internett. Gjennom plattformen brukes live lyd og videochat, interaktive dokumenter og mer.

– Det er populært å lære seg språk og vanlige eksamensemner, som matte. Karrièreutvikling og karrièrerelaterte temaer som offentlige taler og CV-skriving vokser også i popularitet, forteller hun.

Blant de norske kundene er NorwegianTeaching.com, NKI og Akademiet, men én av milepælene for Myhrvold er å ha hanket inn Microsoft som kunde.

– Vi lager skreddersydde versjoner av plattformen til ulike skoler, bedrifter og institusjoner. Dette hjelper oss med å vokse raskt og optimalisere plattformen, sier hun.

I dag har selskapet 10 ansatte ved kontoret i Dubai, og kundene spenner seg fra Skandinavia til Midtøsten og Kina. Nettsiden er tilgjengelig på engelsk, fransk, arabisk, norsk og kinesisk.

Åpent for påmelding

Myhrvolds plattform glir rett inn i temaet for årets utgave av Torpkonferansen, som er «Samarbeid – den nye konkurransekraften».

Ifølge arrangørene av konferansen – Sandefjord Næringsforening, KPMG, Allegro, Torp Sandefjord Lufthavn og Sparebank 1 – er det flere grunner til at samarbeid står på dagsordenen:

– I 2017 skjer alt i et forrykende tempo, og ny teknologi gir nye muligheter. Delingsøkonomi er en av de store trendene, og vi kjenner for eksempel til selskaper som Airbnb, Uber og Nabobil. Teach Me Now er en annen variant. Det er et innmari spennende konsept, og viser hvordan teknologi gjør at vi kan samarbeide mye mer enn noen gang, sier Henrik Sandvik i Sandefjord Næringsforening.

De siste par årene har Torpkonferansen hatt 300 deltakere. Hittil har 290 meldt seg på årets konferanse, men det er fortsatt mulig å melde seg på.

TORPKONFERANSEN 2017

Arrangeres på Scandic Park Sandefjord onsdag 11. oktober, med temaet «Samarbeid – den nye konkurransekraften».

Følgende foredragsholdere står på programmet:

  • Joachim Levin, Superblaise: «Utviklingen og innovasjonen skjer på startup-scenene».
  • Idar Kreutzer, Finans Norge: «Hvordan kan næringslivet bidra til grønn konkurransekraft og regionsutvikling?».
  • Berit Svendsen, Telenor Norge: «Hvordan kan samarbeid være en driver for vekst?».
  • Sindre B. Skar og Eirik M. Nossum, Skiforbundet: «Sammen mot OL-gull».
  • Thea Myhrvold, Teach Me Now: «Livet som kvinnelig tech-gründer i Dubai».
  • Michael Jacobs, Atea Norge: «Bedre resultater eller tenke nytt?».
  • Psykolog John Petter Fagerhaug: «Samarbeid gir vekst og muligheter – det er kunder nok!».

Cornelia Børnick er konferansier og det blir lokal underholdning ved Hans Mathisen og Julie Støp Husby.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken