Vil robotene ta fra oss jobben, eller gi oss uendelig med muligheter? Hvordan kan vi møte omstillinger, og hva gjør de med oss?

Disse spørsmålene får du svar på fredag 28. april, når Tønsbergs Blad, NRK Vestfold, Tønsberg Næringsforening, Pulserende Kystperle og advokatfirmaet Steenstrup Stordrange inviterer til dagskonferanse i Oseberg kulturhus.

Her får du et dypdykk inn i teknologiens verden når noen av landets beste foredragsholdere kommer til Tønsberg.

Konferansen avsluttes med Tønsbergs Blads mangeårige vårfest «Det Spirer», som nå er en del av konferansen.

Programmet byr på en gjennomgående diskusjon av Vestfolds potensial i tiden som kommer.

Konferansen vil rette oppmerksomheten mot hvordan vi skal møte den teknologiske fremtiden, både som arbeidstaker og arbeidsgiver.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Gode ideer

Konferansen gjestes blant annet av sjefanalytiker Thina Margrethe Saltvedt, filosof Einar Øverenget, journalist og digital spydspiss Mette Bugge, kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, fremtidsforsker Eirik Newth, ABAX-gründer Bjørn Erik Helgeland og trendanalysespesialist Ole Petter Nyhaug.

 I tillegg får kulturhuset besøk av Kodeklubben Tønsberg, de stiller med barn og ungdom som koder under konferansen.

Det arrangeres seks ulike workshops der flere teknologieksperter står klare til å dele sine erfaringer med deg.

Her kan du blant annet få lære mer om teknologisk gründervirksomhet, forretningsutvikling og hvordan lykkes med gode ideer.

Påmeldingen til det stjernespekkede arrangementet er åpen for alle.

LES OGSÅ: Abax ansetter 100 i England og vokser videre i Larvik

 

Lokal innovasjon

Arrangørene ser at det ligger stort potensial i den teknologiske kunnskapsformidlingen:

– Konferansen vil være et viktig innspill til å forstå tiden vi lever i, mener Øystein Hjørnevik, administrerende direktør i Tønsbergs Blad og regiondirektør i Amedia Vestfold. Som medierepresentant er han klar over hvilke muligheter og utfordringer som nettopp ligger i begrepet teknologi:

– Det er helt nødvendig å forstå hva som er viktig og riktig i arbeidslivet, med tanke på utviklingen av arbeidsmarkedet.

Charlotte Svensen i Pulserende Kystperle peker på et viktig poeng: – For oss er det viktig å ha en plattform der vi kan få en felles forståelse av at teknologi som fagfelt kommer alle til nytte.

LES OGSÅ: Lager dataspill på skolen

 

Fremtidig arbeidsmarked

Mette Stensholt Schau, distriktsredaktør i NRK Vestfold, er ikke i tvil:

– Vestfold er en særdeles spennende region. Det skjer mye nytt og spennende og vi vil vise fram mulighetene som finnes her.

Å gjøre Vestfold attraktivt på arbeidsmarkedet blir derfor en viktig agenda.

Både brukere av teknologi og de store selskapene må ha en felles oppfattelse av hvordan teknologi skal brukes. Dette vil kunne fornye og drive næringslivet fremover, mener medarrangør Joakim M. Hovet fra advokatfirmaet Steenstrup Stordrange.

Teknologiutviklingen i Norge får nå et nytt regionalt tyngdepunkt når suksessbedrifter, kulturliv, mediehus og gründere samles for å dele sine erfaringer i Oseberg kulturhus, 28. april.

Arrangementet avsluttes med Tønsbergs Blads mangeårige vårfest «Det Spirer», som nå er en del av konferansen.

LES OGSÅ: Alle mann på dekk, heia Tønsberg-regionen!