Arbeiderpartiets vinneroppskrift for næringslivet: – Spis Gilde-pølse og drikk Tine-melk!

Mye penger i Pølsa: Per Martin Aamodt (Ap) (fra venstre), Arve Høiberg (Ap) og Therese Ryan fra Nortura inspiserer noen få av de 252 millioner grillpølsene som blir produsert på fabrikken i Tønsberg i løpet av året. Begge foto: Kirvil Håberg Allum

Mye penger i Pølsa: Per Martin Aamodt (Ap) (fra venstre), Arve Høiberg (Ap) og Therese Ryan fra Nortura inspiserer noen få av de 252 millioner grillpølsene som blir produsert på fabrikken i Tønsberg i løpet av året. Begge foto: Kirvil Håberg Allum

Artikkelen er over 4 år gammel

Arbeiderpartiet ber deg spise pølser fra Gilde og drikke melk fra Tine for å sikre industriarbeidsplasser i Tønsberg.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Hvis du vil støtte de lokale arbeidsplassene i Tønsberg, bør du spise Gilde pølser og drikke Tine-melk. Drar du på harryhandel, støtter du Nordbysenteret i Sverige, sier ordførerkandidat for Arbeiderpartiet Per Martin Aamodt.

Nortura på Ås i Tønsberg er Norges største pølsefabrikk. Med cirka 630 årsverk produseres det blant annet over 16.800 tonn pølser og 2.000 tonn leverpostei i året.

I tillegg er det slakting og skjæring av gris. Nortura Tønsberg ekspederer også store deler av konsernets varesortiment til kunder over hele Østlandet. 

Les også: For dårlig jordvern i Tønsberg

Melk og pølse

– Jeg tror ikke Tønsbergs befolkning er klar over hvor stor denne arbeidplassen er. Både volumet i produksjonen og antall arbeidsplasser er kjempeviktig for Tønsberg, sier Per Martin Aamodt.

Vestfold og Tønsberg Arbeiderparti får ikke understreket nok hvor viktig bedriftens tilstedeværelse er.

Arbeiderpartiet ønsker å videreutvikle et regionalt kraftsenter for eksisterende og nye næringsmiddelprodusenter.

– Området på Ås kan være et egnet sted, og da er det vår jobb å tilrettelegge infrastrukturen og få unna hindringene, sier Aamodt.

Les også: Slik vil NHO ha nye Vestfold

Nedbemanning

– Vi er i sluttfasen av en omstrukturering vi startet på for et år siden, forteller fabrikkdirektør Therese Ryan fra Nortura.

Slakting og skjæring av storfe ble flyttet fra anlegget i Tønsberg, på grunn av effektivisering.

Målet var å unngå oppsigelser og å hjelpe ansatte inn i nytt arbeid i eller utenfor bedriften.

Ryan er fornøyd med resultatet av omstillingen/nedbemanningen.

– Dette frigjør areal, og da får vi mer plass til det som produseres i dag. Vi kan bli virkelig gode på gris. Nortura utreder fortsatt hvordan den helhetlige industristrukturen for rødt kjøtt skal være i fremtiden. For Nortura Tønsberg er det naturlig å satse på slakting og skjæring av gris og pølseproduksjon. En utredning av framtidig struktur på pølseproduksjon er i gang, et av alternativene er å flytte mer pølseproduksjon til Nortura i Tønsberg, som kan gi en økning på over 100 arbeidsplasser her, sier Ryan.

Artikkeltags