I 2009 startet Cathrine Bryn fra Åsgårdstrand og Gro Hagen Norryd fra Asker driften av reiselivsbedriften Ditt Afrika AS. Ingen av dem så for seg at det skulle gå såpass bra som det gjør i dag.

– Det har vært en suksess fra dag én, konstaterer daglig leder og reiseplanlegger Cathrine Bryn.

Men suksessen har ikke kommet av seg selv. Bak dette ligger det utallige timer med hardt arbeid og nøye planlegging.

– Vi har holdt oss til konseptet vårt i alle år. Kvalitet og personlig service er våre viktigste prinsipper. Det har gitt resultater.

(Saken fortsetter under bildet.)

SKREDDERSYDDE REISER: En skreddersydd reise innebærer at kunden selv bestemmer avreisedato, budsjett og ønsker om innhold. Å fly over det store deltaet i Botswana på senvinteren er en stor opplevelse for veldig mange turister.
SKREDDERSYDDE REISER: En skreddersydd reise innebærer at kunden selv bestemmer avreisedato, budsjett og ønsker om innhold. Å fly over det store deltaet i Botswana på senvinteren er en stor opplevelse for veldig mange turister.(FOTO: )

Over 250 kunder i sommer

I over 18 år har Cathrine og Gro jobbet med reiser til Afrika. De siste 10 årene har vært i deres eget selskap Ditt Afrika AS.

– Vi bestemte at vi skulle starte for oss selv, og siden har vi aldri angret, sier Bryn.

I dag har selskapet tre kontorer i Asker, Åsgårdstrand og Nydalen. Det er til sammen tre fulltidsansatte. I sommer sendte de over 250 turister til Afrika. Det gir penger i kassa.

– Vi forventer å lande på 30 millioner kroner i omsetning i 2019. Vi må fortsette i det samme sporet, samtidig som vi må strebe etter å bli enda mer effektive.

(Saken fortsetter under bildet.)

DRØMMEJOBBEN: De ansatte i selskapet jobber stort sett hjemmefra. Det tradisjonelle reisebyrået med egne kontorer eksisterer ikke lenger. - Vi har ikke behov for egne kontorer. I dag kan man kunne jobbe via internett og mobiltelefon fra hvor som helst i verden.
DRØMMEJOBBEN: De ansatte i selskapet jobber stort sett hjemmefra. Det tradisjonelle reisebyrået med egne kontorer eksisterer ikke lenger. - Vi har ikke behov for egne kontorer. I dag kan man kunne jobbe via internett og mobiltelefon fra hvor som helst i verden.(FOTO: )

– Trygt sted

Mange skeptikere vil nok være i tvil om Afrika er det tryggeste stedet å reise til. Men Ditt Afrika AS, med sine hundrevis av suksessfulle reiser i løpet av årene, fjerner alle bekymringer man skulle ha om Afrika.

– Jeg har besøkt mange land i Afrika. Vi besøker hvert eneste sted eller hotell som vi bruker i våre reisepakker. Det er viktig for oss å ha seriøse og lokale samarbeidspartnere. Dette kontinentet har vært et trygt sted for oss og våre kunder.

– Hva slags type mennesker er det som reiser til Afrika?

– Vi har alle slags type mennesker. En stor andel av disse er godt etablerte voksne mennesker, men vi ser også en økning av unge som velger å ta turen til Afrika.

En gjennomsnittsreise til Afrika skal ligge på rundt 30.000 kroner per person.

– Vi har av og til storfamilier som velger å gjøre noe unikt og hyggelig sammen. Da kan ordren ligge på en halv million kroner. Folk kommer ikke til oss fordi det er billig, men på grunn av tryggheten og kvaliteten på reisene.

(Saken fortsetter under bildet.)

EKSOTISK: Selskapet er størst blant 40 turoperatører på Afrika-reiser i Norge. Hvert år sender hun hundrevis av turister til et av klodens mest eksotiske kontinenter. - Vi har en stor andel som ønsker å reise tilbake igjen for å se enda mer av Afrika, sier Bryn.
EKSOTISK: Selskapet er størst blant 40 turoperatører på Afrika-reiser i Norge. Hvert år sender hun hundrevis av turister til et av klodens mest eksotiske kontinenter. - Vi har en stor andel som ønsker å reise tilbake igjen for å se enda mer av Afrika, sier Bryn.(FOTO: )

Blitt en stor aktør

Reiseturoperatøren skreddersyr både individuelle- og gruppereiser til de fleste afrikanske land sør for Sahara.

– Majoriteten av kundene våre vil gjerne oppleve en safaritur, se majestetiske savanner eller bade på fine og uberørte strender.

Ditt Afrika er også den operatøren i Norge som tilbyr flest destinasjoner i Afrika, og betegner seg selv som de beste på Afrikareiser sør for Sahara.

– Da vi startet med reiser til Afrika, var det veldig få andre reisebyråer som drev med det. I dag har det blitt veldig mange. Det har blitt populært. Heldigvis har vi et godt rykte, og vi har klart å etablere oss som en stor aktør i dette segmentet.

(Saken fortsetter under bildet.)

LANG REISE: I snitt tar det 16 timer å komme seg til en destinasjon i Afrika. Men belønningen er stor når du først kommer fram. Cathrine har besøkt 27 av 54 afrikanske land. Her er hun i Sudan.
LANG REISE: I snitt tar det 16 timer å komme seg til en destinasjon i Afrika. Men belønningen er stor når du først kommer fram. Cathrine har besøkt 27 av 54 afrikanske land. Her er hun i Sudan.(FOTO: )

– Kan vokse ytterligere

I disse dager feirer de 10 års jubileum som aktør på det Afrikanske kontinentet. Selv om det går veldig bra for reiselivsbedriften, har ikke de tenkt til å sette seg i godstolen. Bryn forteller om store planer for framtida.

– Jeg har reist litt rundt i Sør-Amerika i det siste. Vi vurderer å begynne med reiser til dette kontinentet. Det er fine steder som skiller seg ut fra de vanlige feriestedene folk vanligvis reiser til.

– Skal dere ansette flere, og hvor store kan dere eventuelt bli?

– Ja, vi vurderer å ansette en til. Vi kan vokse ytterligere, men det er grenser for hvor store vi kan bli. Vi ser ingen grunn til å endre konseptet vårt foreløpig i alle fall, sier Bryn.