Sky, Cloud, Window, Building, Tree, Architecture, House

Sveitservilla: Nyrenoverte Baldershage pensjonat på Tjøme har på kort tid blitt svært populært. Foto: Kirvil Håberg

Nypolert Tjøme-perle i opptur:

– Det er høye priser, men du får mye for pengene

Gjesteboka i den nyrenoverte sveitservillaen Baldershage fylles opp. Det har vært stor interesse og godt belegg siden oppstart.

Tekst: Kirvil Håberg

– Gjestene svikter ikke. Responsen har vært overraskende bra. Det blir bare flere og flere røde prikker i kalenderen, sier Marius Berg, daglig leder for Baldershage AS.

Han synes det er svært moro å se at investeringene han og kompanjongene har lagt i stedet de to siste årene faller i smak og gir avkastning.

– Vi har tydeligvis satset riktig. Det er gøy å se, for det har vært veldig mye jobb, sier han.

Velkommen: To gamle steinportstolper og en lang oppkjørsel markerer starten på Baldershage som består av 35 måls tilbaketrukket tomt med mage ulike soner til ulike aktiviteter. Ved siden av hovedhuset, består eiendommen av flere mindre hytter og uthus. Boligen er regulert til næring. Foto: Kirvil Håberg

Daglige henvendelser

Utleiekalenderen for Baldershage viser en fullbooket fellesferie, med delvis ledig kapasitet på datoer tidlig i juni og fra midten av august og utover høsten.

– Det kommer flere henvendelser daglig for sommersesongen og høsten. Det er gøy å se at vi har truffet publikum med stedet her, sier han.

At gjestene deler hans begeistring for det nyrenoverte sveitservillaen som tidligere var et pensjonat, forundrer ham ikke. Men at stedet nærmest selger seg selv, uten de store markedsføringsgrepene, forbauser ham noe.

– Det er overraskende at såpass mange finner oss kun via finnannonsen og Instagramkontoen vi har opprettet. Vi har til og med fått forespørsler fra Spania. En gruppe med voksne spanske damer som har sin årlige tur til Skandinavia ville gjerne leie seg inn og oppleve Tjøme, forteller han

Interior design, Smile, Property, Comfort, Leg, Human, Flowerpot, Lighting, Architecture, Knee

Staselig feriehus: Marius Berg synes det er morsomt å se at den nyrenoverte sveitservillaen Baldershage i Langvikveien på Tjøme blir så godt mottatt i markedet. – Vi ser det er voldsomt trykk både sommer og høst, så nå er vi spent på hvordan det blir i vinterhalvåret, sier han. Foto: Lena Malnes

Gjenspeiles i prisen

Den nyrenoverte sveitservillaen som igjen er blitt et populært feriehus, kan skilte med det meste et feriehjerte kan ønske seg. I annonsen frister utleier med basseng, jacuzzi, solrik tomt, fjordutsikt, båtturer og badestrand, golf og turstier like i nærheten. Stedet tilbyr utleie av en gjestehytte eller hovedhuset, eller begge deler.

– Det er høye priser, men du får mye for pengene, sier Marius.

Hovedhuset som rommer sju soverom med egne bad, felles kjøkken samt oppholdsrom peker seg ut som den mest populære utleieenheten. Ønsker du å leie å noe i litt mindre skala er det mulighet for å leie et gjestehus med 13 sengeplasser som ligger rundt 150 meter fra hovedhuset.

– Det er to forskjellige utleiedeler. Sommerhytta er veldig koselig og populær, men med mye enklere standard. Det gjenspeiles selvfølgelig i prisen, sier han.

Idyllisk beliggenhet: Baldershage ligger i Langvikveien tvers overfor Hudøy vest på Tjøme. Foto: Kirvil Håberg

Samarbeid med lokalt næringsliv

Hva gjestene velger å ta seg til i sommerparadiset på Tjøme varierer mye i forhold til hvem som leier. Eiendommen tiltrekker seg det private markedet med storfamilier og vennegjenger i helgene og firmaer på tur eller seminar i ukedagene.

– Vi driver fremdeles og snekrer konsept. Målgruppen er så varierende at det er greit å kunne tilby flere typer opplevelser, sier Marius.

For tiden jobber de med å få i gang et samarbeid med andre som driver næringsaktivitet på øya. Han nevner flere aktiviteter de ønsker å få i gang både på land og i vann.

– Yoga, båtutleie, kajakk og paddleboard står på blokka.

Tok vare på pensjonathistorie: Stedet har fått tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen om at de er glad huset fikk stå og ble oppgradert. Sveitserhuset ligger tilbaketrukket i et nydelig og solfylt nabolag i Langviksveien på Tjøme. Foto: Kirvil Håberg

Egne kokker

Et samarbeid de foreløpig har landet, har blitt tatt godt imot av gjestene. Om man ønsker det, tilbyr Tjøme Kolonial matlevering til et eller flere måltider, og stiller med egne kokker om man ønsker maten tilberedt og servert.

Det være seg enkel frokostlevering, en ferdigsnekret lunsj eller et fullverdig festmåltid levert og servert. Alt etter hva man ønsker.

– Noen synes det er trivelig å lage mat sammen, mens andre verken ønsker å handle eller lage mat selv. Da ordner Tjøme kolonial god kvalitetsmat basert på gode og rene råvarer, sier Morten.

Picnic table, Natural landscape, Cloud, Sky, Water, Plant, Wood, Tree, Shade, Grass

Starter sommersesongen: I mai skal ny Pergola og utekjøkken med grill og sittegrupper stå ferdig bygget. Da åpnes også bassenget for gjestene. Foto: Kirvil Håberg

Kommer tilbake

De røde prikkene som fyller kalenderen i fellesferien er for det meste ferieavvikling for storfamilier og vennepar som går sammen. I tillegg kommer datoer der det dukes for bryllup, jubileer og feiringer av runde tall.

– Det er jo et boligområdet, så vi prøver ha en jevn fordeling og å holde det rolig i sommerukene, sier Marius.

Han forteller at de allerede har fått rebookinger av fornøyde gjester.

– Vi har gjentakende gjester, og det er jo ekstra hyggelig. En vennegjeng som var på besøk i helgen ville komme tilbake i juni neste år. Dermed settes datoer for neste sesong opp fortløpende, forteller Marius.

Plant, Sky, Cloud, Property, Tree, Leaf, Botany, Building, Window, Vegetation

Renovere bygningsmasse: Både låve og anneks trenger en oppgradering, så for tiden er Baldershage i dialog med kommunen og arkitekt for å få renovert resterende bygningsmasse. Til venstre i bildet ser du sommerhytta som også tilhører eiendommen, opprinnelig oppført i 1938. Hytta er nyrenovert og blitt et populært sted å leie for sommergjester. Foto: Kirvil Håberg

Baldershage pensjonat

  • Baldershage ble drevet som pensjonat fra 1924 til 1964.
  • Pensjonatet ble startet av Ingeborg Hansen i 1924 og drevet til 1964.
  • Ble opprinnelig bygd som residens for Sigurd Rød.
  • I 1932 ble midtpartiet av huset løftet, så det ble ni soverom der.
  • I 1936 ble verandaen på østsiden av huset bygget inn.
  • Soveværelsebygningen ble satt opp i 1938, da hadde pensjonatet kapasitet på 25 rom.
  • Baldershage pensjonat var et familieforetagende.
  • Om sommeren var det vanlig pensjonatdrift med badegjester, mens på vinterstid hadde de begravelser, brylluper og selskaper.
  • Det var også et gårdsbruk der med høner, sauer, stuter og ei ku.
  • Kilde: Heftet Pensjonatdriften på Tjøme, utgitt av Tjøme kulturkontor, 1994

Annonse