Fornøyd: Anja Bakke Bleikvassli har i dag jobben hun ønsket som ung. Foto: Amalie Mogstad

Som 16-åring drømte Anja om å følge i tantens fotspor:

– Ikke i tvil da jeg fikk tilbudet

Anja Bakke Bleikvassli fikk sommerjobb på favoritthotellet sitt da hun var 13. I dag jobber hun fortsatt på det samme hotellet, men nå i en litt annen rolle.

Tekst: Amalie Mogstad

Anja Bakke Bleikvassli vokste opp i Indre Helgeland, nærmere bestemt Bleikvassli. Faren hennes er fra Vestfold, så hver sommer tok familien turen til idylliske Borge Hotell på Husøy utenfor Tønsberg.

– Jeg føler jeg har vokst opp her. Jeg har vært her i alle ferier siden jeg var barn, så jeg har veldig mange minner herfra, sier hun, og forteller:

– Jeg lærte til og med å svømme her.

På den tiden var det hennes tante, Kari Bakke, som drev hotellet. I dag er 76 år gamle Kari fortsatt eier, hele 60 år etter at hun begynte å jobbe på pensjonatet som 16-åring.

Ønsker velkommen: Hotellets høysesong er fra mai til september, og Anja er klar for å fylle opp lokalene igjen. Foto: Amalie Mogstad

Endret planene

Som 13-åring fikk Anja sommerjobb på hotellet hun hadde tilbrakt utallige ferier i, og allerede noen år senere begynte hun å leke med tanken om å ta over hotellet en dag. Men det ble foreløpig bare med tanken, for etter videregående begynte hun å studere idéhistorie i Bø i Telemark.

– Jeg vurderte å bli lærer på sikt. Eller kanskje ingeniør, forteller hun.

Men så, i begynnelsen av 20-årene, kom plutselig muligheten hun hadde drømt om. I 2012 fikk hun spørsmål om å ta over Borge Hotell på sikt.

– Det var et stort valg å ta, men jeg var ikke i tvil da jeg fikk tilbudet, sier 31-åringen, som umiddelbart bestemte seg for å bytte studieretning og sette sammen en egen bachelor med relevante fag for hotellbransjen. Hun lærte om økonomi, ledelse og turisme, og forberedte seg godt for fremtiden.

– Jeg ville ta over på en respektfull måte.

Kolleger: Elisabeth Hofer Dahl er resepsjonist på hotellet og Kari Bakke er eier. Her utenfor inngangen i 2021. Foto: Ingrid Øilo Marcussen

– Vi er en liten familie

Hotellet, som ligger helt nede ved vannet, har både oppvarmet saltvannsbasseng, tennisbane og golfbane. I tillegg holdes det mange konferanser og selskaper der. Den sammensatte utdanningen kom derfor godt med for Anja, som har en over gjennomsnittet variert arbeidshverdag.

– Vi er bare fem faste ansatte, så alle som jobber her må være litt potet. Det er veldig varierte oppgaver, så man får testet seg i alt, sier hun.

Stedet betyr mye for 31-åringen. Litt ekstra mye fordi familien er involvert. I tillegg til tante Kari, bidrar også Anjas søster på hotellet i blant.

Det er helt magisk å være så nær sjøen om sommeren.

Anja Bakke Bleikvassli

– Det er fint, sier Anja og smiler.

En gang i året drar de ansatte på felles inspirasjonstur. I år var de i London, og tidligere har de blant annet vært i Praha, Riga og Dublin.

– Vi er en liten familie, sier Anja, og presiserer:

– Men med mange vikarer også.

Sjef: – Hotellet er en stor del av livet mitt, sier Anja Bakke Bleikvassli, som er hotellsjef og arvtaker. Foto: Amalie Mogstad

Gjester har vendt tilbake i 50 år

Borge Hotell har opparbeidet seg mange stamgjester opp gjennom årene. Særlig om sommeren strømmer det på med pensjonister, familier, par og vennegjenger. Mange kommer fra Oslo.

– Vi har mange fine gjester, og det er det som driver meg, sier Anja, og legger til:

– Vi har gjester som har vært her i 50 år på rad.

– Hvorfor tror du de alltid kommer tilbake hit?

– Jeg tror det er tradisjon. De vet hva de får her med servicen og omgivelsene. Det er helt magisk å være så nær sjøen om sommeren. I tillegg har vi mye god mat.

Anja er opptatt av å tilpasse endringer og nyheter til gjestene, men er samtidig bevisst på å beholde hotellets ramme. Neste nyhet er Afternoon Tea, som hotellet arrangerer for første gang 30.april.

Deretter venter en hektisk sommer med mange arrangementer og overnattingsgjester.

– Jeg tror det blir en bra sommer. Folk er fortsatt sultne etter koronapandemien, og det er deilig uten restriksjoner. Vi er veldig takknemlige for det.

Annonse