Annonsørinnhold
Hva er dette?
Annonsørinnhold – Hva er dette?
Artikler merket med «annonsørinnhold» er kommersielt innhold, markedsføring og/eller reklame.
Dette betyr at artikkelen er skrevet på vegne av eller i samarbeid med en kommersiell aktør. Artikler av denne typen produseres av kommersielle skribenter, og innholdet har ingen tilknytning til avisens redaksjonelle innhold.
Alt kommersielt innhold i våre aviser skal være tydelig merket, slik at det er enkelt for deg som leser å forstå at dette er reklame eller markedsføring, og vi vil til enhver anledning følge gjeldende regelverk og retningslinjer på dette området.
Det er viktig at våre aviser kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter til våre kunder og annonsører, men vi vil ikke gjøre dette på bekostning av avisens troverdighet. Dersom du opplever at merkingen er utydelig eller har andre tilbakemeldinger til oss, vil vi gjerne høre fra deg.
Personvernerklæring / Informasjonskapsler

Lidenskap: Jahn Robert Andersen fikk jobb innenfor det han var lidenskapelig opptatt av, i Sandefjord.
Fra bryggerimester til «treasury manager»:
Fant drømmejobbene i Sandefjord
Sol (21) kvalitetssikrer produksjon av legemidler. Jahn Robert (44) sørger for utvikling av norsk øl. Fra røkeriet produserer My An (34) kvalitetsfisk på gammelnorsk måte, mens Kathrine (35) holder orden på likviditeten i Jotun.
Felles for alle er at drømmejobben fantes i Sandefjord, byen som ligger i norgestoppen på næringsvariasjon. Det er altså spennende og varierte jobber rundt enhver sving. Vi treffer Jahn Robert Andersen på Grans bryggeri på Hegnasletta i den kulturrike sommerbyen. Han er bryggerimester, og hele Norges «grans-øl» avhenger av at smaksløkene er på riktig plass når malt-forsyningene kontrolleres.
Lidenskap, vitenskap og magefølelse
For Jahn Robert startet karrieren som lidenskapelig hjemmebrygger, og han deltok i flere konkurranser.
– Jeg skulle ikke lage litervis med øl til meg selv. Det som fanget gnisten var å dele resultatet med flest mulig, for så å lage neste øl enda bedre. Først fikk jeg en ølbryggerjobb her på Grans. Jeg tok med mine 3 beste øl´er som CV, og dro på intervju. I etterkant har jeg gått bryggerihøyskolen i København, forteller han.
Han trives veldig godt, og elsker å jobbe som bryggerimester.
– Jeg har det kreative ansvaret, lager nye oppskrifter, i tillegg til daglig oppfølging av brygg vi har på tank, sier han, og forklarer at det blant annet handler om gjærdingsprofil og temperatur.
Ølbrygging er en kunst. Det handler om magefølelse, skal vi tro bryggerimesteren.
– Øl består av malt, gjær, humle og vann, og smaken bestemmes av hva som tilsettes når i prosessen, forteller han.
At malten er riktig kvalitet kjenner Jahn Robert på smaken. Alt prøvesmakes i alle ledd av produksjonen.
– Det vitenskapelige er utrolig fin lærdom, men den kunstneriske biten tror jeg man må ha i magen. Man blir aldri utlært, sier Jahn Robert, som understreker at han har veldig respekt for de som velger å ikke drikke.
Flyttet vekk fra stress og kø
For siviløkonom Kathrine Bull Varn kom ønsket om å flytte ut av Oslo når barn kom inn i bildet. Hun jobber som «treasury manager» hos Jotun på Gimle. Sandefjord er ektemannens hjemsted, og det var fint å flytte nærmere familien.
– Jeg visste at hos Jotun var det jobbmuligheter for meg. Det var avgjørende i flytteprosessen, sier Kathrine.
For selskaper store nok for treasuryavdeling, det finnes ikke alle steder.
– Vi jobber innen finans, og er innom risikostyring, valutaeksponering, finansiering og likviditetsstyring. Det er høy presisjon, og det er store krav til hvordan man videreformidler. Det skal være enkelt og forståelig. Men det er nesten det vanskeligste, å skrive enkelt, forklarer siviløkonomen.

Til kysten: Kathrine Bull Varn har ikke angret et sekund på at hun tok med seg familien og flyttet til Sandefjord.
Kathrine kan fortelle om refinansiering av obligasjoner, valutakontrakter, eksterne og interne lån, sparring med kollegaer i Asia eller Midtøsten, og forenkling, forbedring og automatisering av oppgaver. Med andre ord:
– Spennende og variert! Jeg føler at jeg lærer nye ting hver dag, og bransjen er i konstant utvikling. Bare miljøbevegelsen... Det skjer mye, sier Kathrine, som havnet i treasury ved en tilfeldighet når det skulle søkes jobber etter skolegang.
– Men jeg er veldig glad for det, sier hun, og skryter av trivelige og imøtekommende kollegaer i alle tidssoner, som gladelig deler sin kunnskap.
Legemiddelbransjen
Mens det diskuteres valuta med afrikanske samarbeidspartnere i Jotun-bygget, er porsgrunnsjenta Sol Ringhus nøye og fokusert i BASF-fabrikken på Vesterøya, rett over fjorden. Hun er laboratorietekniker hos legemiddelprodusenten som produserer høykonsentrert omega-3 i kapsler, med utgangspunkt i fiskeolje.
– Det er en spennende og variert jobb, og jeg trives veldig godt, sier Sol, som var lærling før hun ble ansatt.
– Jeg tar enkelt og kort forklart forskjellige tester av oljen underveis i prosessen. Som legemiddelbedrift er testing, sikkerhet og sporing veldig viktig hos BASF.

I arbeid: Sol Ringhus fikk seg jobb raskt i Sandefjord.
Nå bor Sol i egen leilighet sentralt i Sandefjord.
– Jeg begynte å tjene bra, sparte mye, og var selvstendig. Allerede for 1-2 år siden fikk jeg mulighet til å kjøpe leilighet, forteller 21-åringen stolt.
Det var deilig å komme nærmere jobb, og få et eget sted. Hun legger ikke skjul på at jobben er grunnen til at det ble Sandefjord.
– Men det er fint her. Det er en trivelig sommerby, og jeg bor sentralt, med kort vei til alt, sier hun, og husker tilbake til den overveldende følelsen da hun gikk inn på BASF-bygget første gang. Etter fire år har hun god oversikt over de ulike instrumentene, maskinene, og rutinene. Og skiftjobbing synes Sol er supert.
– Jeg jobber formiddag, ettermiddag og natt, og etter fire uker på, er det to uker av. Det er deilig, sier hun.
Gamle tradisjoner
Sandefjord byr på mer enn øl og kompetansebedrifter. Med 160 kilometer kystlinje, er fiske og sjøfart en stor del av byens historie. På brygga ligger Brødrene Berggren, en av Norges eldste fiskeforretninger. En forretning folk kommer langveisfra for å besøke.
My An Ho Thi (34) kommer opprinnelig fra Vietnam, og har jobbet som røykeriarbeider i 8 år. Hun møter oss med et stort smil i butikken, og forklarer at hun røyker fisk på gammeldags vis. Skjæringen skjer for hånd sånn at fiskekvaliteten opprettholdes.
– Jeg skjærer og røyker fisk som kolje, torsk, makrell, hvalkjøtt, og min favoritt: laks. Det er forskjellige programmer, alt etter hva du skal lage, sier My An, og viser stolt frem et stort stativ med ferdigrøkt makrell.
Den gode stemningen blant medarbeiderne er til å ta og føle på.
– Det er veldig hyggelig å jobbe her. Jeg liker å holde på med fisk og mat, og det er hyggelige mennesker, sier hun.

My An Ho Thi jobber med å holde gamle tradisjoner i live.
Kort vei til alt
Det er liten tvil om at Sandefjord er stedet for de spennende jobbene. Skal vi tro Kathrine og Jahn Robert er det også plassen for å kose seg.
– Noe av det beste med Sandefjord er at vi slipper den køen til og fra jobb. Og som jeg gleder meg til å kunne kjøre køfritt til fritidsaktiviteter etter hvert som barna blir større, sier Kathrine.
Jahn Robert, som selv har vokst opp i Stokke, har barn på 13 og 23 som idyllisk har fått vokse opp med båtliv, strand og fiske fra brygga.
– Det er noe eget. Jeg elsker nærheten til vannet, det nydelige været, og skjærgården. Jeg kommer aldri til å flytte fra kommunen, og nå har eldste barnet slått seg ned fire hus over meg selv. Jeg elsker Sandefjord, vi har alt vi trenger, sier bryggerimesteren.
Også Kathrine gleder seg til sommer, bading og friluftsområder. Hun gleder seg over å kunne slippe barna ut av huset, og se at det kommer andre barn løpende.
– Det føles som at livet har gått et hakk ned i tempo etter vi kom til Sandefjord, sier hun.
Mulighetene er mange i Sandefjord. Men jobben som bryggerimester, den blir nok ikke ledig med det første.

Annonsørinnhold | Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen av innholdet i denne saken.