Vita legger ned 58 butikker - flere hundre mister jobben

Foto: Sunniva Myklebust-Hansen

Foto: Sunniva Myklebust-Hansen

Artikkelen er over 1 år gammel

Vita i Stokke er blant butikkene som rammes.

DEL

(Nettavisen): Kosmetikkkjeden Vita har besluttet at 58 butikker skal legges ned og vil nå starte opphørsalg. Det opplyser Geir Arne Drangeid, som er pressetalsmann for Jotunfjell Partners til Nettavisen.

Nesten hver tredje butikk Vita-legges ned, noe som betyr at flere hundre mister jobben. Som Tønsbergs Blad meldte tidligere tirsdag, er Vita i Stokke blant butikkene som legges ned.

Til sammen har Vita-kjeden omtrent 1.000 ansatte.

Flere kan legges ned

Onsdag i forrige uke ble det kjent at Jotunfjell overtar konkursrammede Cosmetic Group, som eier Vita, Vita Exclusive og Loco.

Loco, som har 24 butikker, er allerede besluttet lagt ned, mens de beste Vita Exclusive-butikker skal skilles ut som egen kjede under et nytt navn.

Det har vært mer usikkerhet rundt hva som skjedde med selve Vita-kjeden, som er den klart største med over 1000 ansatte og 206 butikker over hele landet.

Jotunfjell Partners uttalte i forrige uke at de hadde som mål å videreføre så mange butikker og arbeidsplasser i VITA-kjedene som mulig, men det er nå klart at et stort antall forsvinner. Flere kan det også bli.

- Det er fortsatt noen butikker som er uavklart status og som også kan komme til å legges ned, sier Drangeid til Nettavisen.

Lønnsomt

- Hva avgjør hvilke butikker som legges ned og hvilke som videreføres?

- Det viktigste for å forklare det er muligheten for lønnsomhet på sikt. Det er beintøff konkurranse generelt i dette markedet, men vi fortsetter arbeidet for at så mange som mulig skal drive videre, sier han.

Jotunfjell og Vita detalj vil ikke gå ut med en fullstendig oversikt over butikkene som legges ned, men blant butikker som forsvinner er de følgende:

 • Vita Carl Berner, Oslo
 • Vita Grønland, Oslo
 • Vita Ullevålsveien, Oslo
 • Vita Arkaden, Oslo
 • Vita Stokke
 • Vita Knarvik
 • Vita Vestby Storsenter
 • Vita Stokmarknes
 • Vita Sandnessjøen
 • Vita Leknes
 • Vita Nordfjordeid
 • Vita Arna

Klarte ikke snu

Varehandelen i Norge er i rask endring, og kosmetikkjedene VITA og Loco har opplevd svakere vekst og fallende lønnsomhet. Cosmetic Group har ikke greid å snu trenden. De har vist til at detaljhandelen og kosmetikkbransjen er påvirket av endrede kundebehov og økt konkurranse fra e-handel og lavpriskjeder.

- Hele organisasjonen har jobbet intensivt for å snu utviklingen, men nå må vi dessverre konstatere at vi ikke fikk det til i tide. Store omstillingsprosesser er kapital– og tidkrevende. Når markedskreftene i tillegg jobber imot oss, blir det vanskelig å lykkes, sier Kristina Johansson, som overtok som CEO i Cosmetic Group høsten 2018.

Cosmetic Group AS' omsetning i 2018 var på 1,35 milliarder kroner, og driftsresultatet på 28,4 millioner kroner. Kjedene hadde et underskudd før skatt på 3,7 millioner kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken