Hotell ble tvangssolgt

JOBBER VIDERE: Marie Kvitberg jobber videre med en løsning for å fortsatt kunne eie hotellet.

JOBBER VIDERE: Marie Kvitberg jobber videre med en løsning for å fortsatt kunne eie hotellet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Horten Næringspark Hotell er tvangssolgt for 43 millioner. Kjøper sier det meste vil være som før.

DEL

Etter en lengre prosess stadfestet Nordre Vestfold tingrett 11.januar et bud på 43 millioner fra Øst Næringsbygg AS for bygningen som huser Horten Næringspark Hotell.

Når Øst Næringsbygg, et heleid datterselskap av Sparebanken Øst, nå kjøper hotellet, betyr det at kreditoren som i utgangspunktet ønsket tvangssalget nå blir kjøper.

- I utgangspunktet er tanken å fortsette driften av hotellet som før. Vi er også innstilt på å forlenge avtalen med UDI en periode til, sier Bjørn Ulimoen, styreleder i Øst Næringsbygg.

Han sier videre at målet er å fortsette med de samme driverne som tidligere.

- Det forutsetter selvfølgelig at driverne vil fortsette. Det er vi klare for å diskutere med dem, sier han.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

- Fortsatt håp

Marie Kvitberg, som eier bygningen gjennom selskapet Horten Næringspark AS, sier hun fortsatt ser en mulighet for å kunne beholde hotellet. Blant annet er det en måneds ankefrist på alle slike bud, før det hele blir offisielt.

- Vi jobber med konkrete løsninger for å kunne innfri gjelden innen overtakelsestidspunktet. Dette er noe vi prøver å få til, sier eieren.

KREDITOR OG KJØPER: Når Øst Næringsbygg, et heleid datterselskap av Sparebanken Øst, nå kjøper hotellet, betyr det at kreditoren som i utgangspunktet ønsket tvangssalget, blir kjøper.

KREDITOR OG KJØPER: Når Øst Næringsbygg, et heleid datterselskap av Sparebanken Øst, nå kjøper hotellet, betyr det at kreditoren som i utgangspunktet ønsket tvangssalget, blir kjøper. Foto:

En slik løsning er å selge en annen bygning, gjennom et annet selskap eid av Kvitberg. Et slikt salg vil bidra til å redusere gjelden betraktelig.

- Dette er noe vi har jobbet med å få til over en lengre periode, og vi var ganske nære å få det til. Samtidig tyder det meste på at vi ville fått et pluss i 2015, for utviklingen har vært veldig god gjennom flere år, sier hun.

LES OGSÅ: Vil ikke bo på toppen av et asylmottak

Det meste som før

Hun er tydelig på at de ansatte i så liten grad som mulig skal merke at det har skjedd en overtakelse.

- Dette er egentlig en helt vanlig eiendomsovertakelse, og så vet vi foreløpig veldig lite om hva kjøper har tenkt seg med eiendommen. Foreløpig driver vi med andre ord som før av hensyn til både ansatte og beboere.

Kvitberg sier de lenge har forsøkt å få til en avtale med banken, uten at det førte fram.

- Vi opplever at vi har vært veldig konstruktive, og har forsøkt lenge å få til nye finanseringsløsninger.

–At banken som kreditor til slutt ikke ønsket å forfølge disse nye løsningene, og i stedet ville fullføre tvangssalgsprosessen, er noe vi bare må akseptere.

–Nå handler det meste om å sørge for forutsigbarhet for de ansatte og å jobbe for en løsning, understreker hun.

LES OGSÅ: Ikke marked for hotell - kan bli 170 fritidsboliger

Artikkeltags