Nytt storbygg for Toyota og Lexus

BYGGEPLASS: Even Karlsen i Toyota Bilia AS foran byggeplassen på Jarlsberg. I mars er det innflytting.

BYGGEPLASS: Even Karlsen i Toyota Bilia AS foran byggeplassen på Jarlsberg. I mars er det innflytting. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

To bilforretninger på til sammen 4.500 kvadratmeter og et dekkhotell for 25.000 hjul. Det er litt av et prosjekt Toyota Bilia AS er i gang med.

DEL

I dag fremstår den kommende Toyota- og Lexus-forretningen ved Jarlsberg travbane som en gigantisk byggeplass.

Rett ved hovedveien inn til Tønsberg myldrer det av folk og maskiner fra hovedentreprenøren, Sandefjord-selskapet Bygg og Maskin AS, og diverse underleverandører.

På senvinteren skal hele det nye bilsenteret stå klart. Jarlsberg Eiendom AS eier bygget. Toyota Bilia AS blir leietager.

– Vi regner med å flytte inn i begynnelsen av mars, forteller Even Karlsen, administrerende direktør i Toyota Bilia. Flyttesjauen er egentlig bare noen steinkast lang, fra dagens forretningslokaler på Sem.

Mens dagens Toyota- og Lexus-forretning ligger bortgjemt til og er blitt for trang, vil det nye bilsenteret ligge svært profilert til og være tilpasset dagens og fremtidens virksomhet.

Bygget på Sem er oppført i 1981, og siste store oppussing var i 1987.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

LES OGSÅ: Gode tall for Toyota Horten Tønsberg

BMW-dekk

Toyota Bilia AS skal drive to separate bilforretninger på Jarlsberg, en for hovedmerket Toyota, og en for premium-merket Lexus.

I tillegg er store arealer avsatt til det bilbransjen kaller ettermarked: Verksted, vaskehall, dekkhotell, parkering, bilglass med mer.

Dekkhotellet med plass til 25.000 komplette hjul skal også huse BMW-dekk. Fylkets eneste BMW-forhandler ligger rett over veien, og etter at Toyota Tønsberg-Horten tidligere i år ble kjøpt opp av Bilia, er de to forretningene blitt slektninger med noen administrative samarbeidsflater.

LES OGSÅ: Tøffere krav til bilforhandleren

Anlegg i Tønsberg og Horten

– På kort tid har vi gått fra fire til to anlegg. Forretningen vår i Holmestrand er lagt ned, og nå flytter vi også karosseriavdelingen fra et eldre bygg på Bekkajordet i Horten og inn i det nye senteret, forteller Even Karlsen.

Toyota i Horten skal bestå, med salg og verksted i nybygget på Linden. I Horten opprettes også en egen avdeling spesialisert på smart repair, en rimeligere måte å utbedre enkle skader på.

Resten samles på Jarlsberg, Tønsbergs nye store bilby. Fra før er Vestfold Auto lokalisert på nabotomta. Derfra selges Honda, Nissan og Citroen. Bilia på den andre siden av Semslinna selger BMW, og innenfor Bilia selger Automobile AS Opel i Gravdahl Autos gale lokaler.

Syv merker på Jarlsberg

- Syv merker er representert i de fire forretningene. At vi ligger så tett på hverandre er positivt og skaper et skikkelig bilmiljø for kundene, sier Karlsen.

Etter at Bilia kjøpte Toyota- og Lexus-forhandleren er det for øvrig også skjedd endringer i selskapsstrukturen for Toyota- og Lexus-forhandleren i Tønsberg.

Toyota-Bilia AS, som er det nye navnet, består nå av forhandlerne i Tønsberg og Horten, samt de avdelingene i Trøndelag som sorterer under tidligere Toyota Hell Bil AS. Det nye selskapet har fem avdelinger i to fylker, og Even Karlsen er administrerende direktør for alle.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken