Solgt for 11 mill. under prisantydning

UNDER PRISANTYDNING: Amedias tidligere trykkeri på Borgeskogen er solgt for 38 millioner kroner. Kjøperne er John Gilbert Helgeland og John Feddersen Heggelund.

UNDER PRISANTYDNING: Amedias tidligere trykkeri på Borgeskogen er solgt for 38 millioner kroner. Kjøperne er John Gilbert Helgeland og John Feddersen Heggelund. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Amedias tidligere trykkeri på Borgeskogen er kjøpt på "billigsalg" av Borgeskogen 30 AS.

DEL

Lokalene ble kjøpt for 38 millioner kroner, og gikk dermed for i overkant av 20 prosent mindre enn den siste prisantydningen på 49 millioner kroner til gårdeierne av Torvgården i Tønsberg.

Trond Stensholt i Dnb Næringsmegling, som for øvrig er på vei over i det nye selskapet Q4 Næringssmegling AS etter nyheten om at DnB Eiendomsmegling legger ned i Vestfold, har tidligere opplyst til Vestviken24.no om at prisantydningen opprinnelig var høyere på eiendommen som lå ute til salgs i rundt ett år.

Eiendommen består av 25 mål tomt og en bygningsmasse på 10.000 kvadratmeter.

Fornøyd med kjøpet

Borgeskogen 30 het inntil nylig Cafe Torvgården AS, og eies av Rogalandsmannen John Gilbert Helgeland og John Feddersen Heggelund gjennom selskapet HE-Torvgården AS.

– Vi eier seks-sju eiendommer i Tønsberg nå. Tønsberg er en spennende plass, og vi ønsker å kjøpe mer om vi kommer over gode kjøp, forteller Helgeland.

VIL KJØPE MER: John Gilbert Helgeland forteller at han og Heggelund er interessert i flere eiendomskjøp i Tønsberg-regionen.

VIL KJØPE MER: John Gilbert Helgeland forteller at han og Heggelund er interessert i flere eiendomskjøp i Tønsberg-regionen. Foto:

Lokalene skal nå leies ut til andre aktører.

Helgeland er fornøyd med kjøpet på Borgeskogen:

– Jeg føler vi har fått et bra bygg som er godt vedlikeholdt. At vi fikk det til under prisantydning kan nok ha å gjøre med at det kan være vanskelig å finne kjøpere til lokaler som ikke allerede er fyllt med leietakere.

Les også: Næringseiendomsgigant etablerer seg i Vestfold

Kjøpt av klesmillionær

Foruten å være eiendomseiere har Heggelund og Helgeland en rekke selskaper tilknyttet klesbransjen.

KJØPER: John Feddersen Heggelund (bilde) fra Tønsberg og John Gilbert Helgeland har kjøpt eiendommen på Borgeskogen der Amedias trykkeri lå tidligere.

KJØPER: John Feddersen Heggelund (bilde) fra Tønsberg og John Gilbert Helgeland har kjøpt eiendommen på Borgeskogen der Amedias trykkeri lå tidligere. Foto:

Heggelund har i løpet av 2015 opprettet en rekke aksjeselskaper registrert i Tønsberg under næringskode 47.710 Butikkhandel med klær. Selskapene bærer navnet «Streets of» etterfulgt av ulike stedsnavn.

Helgeland, som tidligere er omtalt av Nettavisen og Haugesunds Avis som mote- og klesmillionær, er styreleder i et tjuetalls selskaper.

Blant disse finner vi en rekke selskaper registrert i Vestfold, eller med navn tilknyttet fylket: Kilengaten 18 AS, Bleken eiendom AS, Borgeskogen 3 AS, Ringshaug Hage AS, Solvang Utleie AS og Døvleveien 41 AS.

Helgeland eier flere av selskapene sammen med Heggelund gjennom henholdsvis Jgh eiendom AS og Shop Management AS, som også er eierselskapene bak Borgeskogen 30 AS.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Artikkeltags