Gå til sidens hovedinnhold

8 av 10 overnattet her

Artikkelen er over 6 år gammel

Over 250.000 nordmenn skal feriere med campingvogn eller bobil i Norge i sommer.

Norge huser godt over 1.000 campingplasser og overnattingssteder som ikke er hotell – og hele åtte av ti nordmenn har overnattet på en campingplass i Norge, viser ferske tall fra en undersøkelse gjennomført av YouGov.

– Alle har et forhold til camping. Noen forbinder det med noe de aldri skal gjøre mer, andre elsker det og drar på campingferie år etter år. Flere har også funnet sin favorittcampingplass som de besøker igjen og igjen, sier produktsjef Håvard Atle Skaug i Gule Sider.

Camper oftere

Norske campingplasser hadde 7,1 millioner overnattingsdøgn i 2014 – en økning på over én million fra året før. 80 prosent av disse var nordmenn på ferie i Norge, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

–Det er veldig hyggelig å se at så mange velger å ta i bruk Norge som feriedestinasjon, understreker Skaug.

– Det finnes en rekke flotte campingperler over hele landet for alle som ønsker et alternativ til hotell. Mange steder er også campingturistene viktige inntektskilder for det lokale næringslivet i sommermånedene. Derfor ønsker vi å hedre en av Norges campingplasser med tittelen «Norges campingfavoritt», legger han til.

Favorittsted

Nå oppfordres alle nordmenn til å stemme fram sin campingfavoritt.

– Det er mange grunner til at man har sin favorittcampingplass. Kanskje er det beliggenheten, de hyggelige folkene i nabovogna, pølsene i kioskene eller den fine sandstranda? Vi vil gjerne høre om det, og oppfordrer folk til å stemme på sin favoritt slik at vi finner fram til det norske folks favorittcampingplass, sier Skaug.

Beliggenhet

Skal du på campingferie, kan det være vanskelig å velge hvilken plass man skal reise til. Hver femte campinggjest sier imidlertid at beliggenhet teller mer enn både priser og anbefalinger fra andre.

– Vårt håp er at #mincampingfavoritt bidrar til å skape engasjement på norske campingplasser og at det blir litt enklere for folk å velge campingplassen de skal reise til. Er det mange som har stemt på den, er det er en anbefaling man kan lytte til. På våre sider finner man oversikt over alle campingplasser i Norge, sier Skaug.

Du kan stemme fra og med 17. juni og helt ut juli.

Kommentarer til denne saken