Disse vinene gjør deg i godt humør

VINEKSPERT: Tom Karlsen fra Sandefjord er vinekspert og skriver vintips for Vestviken24.no

VINEKSPERT: Tom Karlsen fra Sandefjord er vinekspert og skriver vintips for Vestviken24.no

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Les vinekspert Tom Karlsens vintips for påsken

DEL

Den østerrikske familiebedriften Meinklang er i harmoni med naturens syklus. Det er imidlertid ikke bare vin Meinklang lager i solfylte Burgenland.

Mens det unge ekteparet Angela og Werner Michlits har ansvar for vinproduksjonen på gården, tar Werners foreldre og to brødre seg av oppdrett av storfe og svin.

I tillegg dyrkes korn, epler, mais og solsikker – alt på biodynamisk vis.

Meinklang er dermed en ekte familiebedrift som driver gård med blandingsjordbruk, akkurat som i gamle dager.

Tidligere var vinproduksjon som regel kun en del av driften på en gård, og vindruer ble dyrket side om side med andre planter. I dag drives vingårder derimot som regel monokulturelt.

Meinklang har også etablert insekthoteller i vinmarkene for å øke områdets villbiebestand, som er helt vesentlig for pollineringen av plantene.

Meinklang Grüner Veltliner dufter av modne epler, ferskpresset sitron, fersken, pepper, roser og grønne urter. Vinen er delikat og ren med flott konsentrasjon, livlig friskhet og saftig smak som avsluttes forfriskende med et hint av hvit pepper. Pris kr 134,90 på flaske (må bestilles) og kr 394,- på tre liters kartong (basisutvalg).

Meinklang Burgenland Red 2013 har duft av ferske moreller, søte blåbær, bringebær, blomster, einebær og ville urter. Den er frisk med en myk munnfølelse og en saftig smak av friske blåbær, urter og krydder. Pris kr 132,- på flaske (må bestilles) og 410,- i 3 liters kartong (finnes på Tjøme).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken