I sommer valfarter vi til fjells

37 prosent av Norges befolkning har tenkt seg til fjells i sommer. Her fra Jotunheimen.

37 prosent av Norges befolkning har tenkt seg til fjells i sommer. Her fra Jotunheimen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nesten to millioner nordmenn planlegger å ta en fjelltur i sommer.

DEL

En undersøkelse gjennomført av TNS-gallup på oppdrag fra Den Norske Turistforening (DNT) viser at 37 prosent av Norges befolkning har planer om å reise til fjells i sommer. Hele 59 prosent i alderen 15-29 år skal på fjelltur. 

– Friluftsaktivitetene som frister mest er fottur i skog og mark, tur i nærmiljøet og fottur i fjellet. I tillegg sier 1 av 4 at de planlegger topptur i sommer. Det er veldig gledelig at så mange har oppdaget Norge som ferieland og ønsker å utforske den vakre fjellheimen vår, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.  

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Utsolgte kurs 

Det er mange som ønsker seg en aktiv ferie i Norge, og fjellferie er blitt en selvsagt del av ferien for mange. DNT har nå over 270.000 medlemmer. Det er seks prosent flere enn på samme tid i fjor. 

– Det er jo ikke noe nytt at Norge er en turelskende nasjon, men med en medlemsvekst 18 år på rad er DNT i kraftig medvind. Det er ekstra gøy å se at stadig nye mennesker føler seg hjemme i naturen og tar i bruk tilbudet vårt. I tillegg registrerer vi med glede at veldig mange ønsker seg ny kunnskap. Teorikursene våre er nesten fullbooket i sommer, forteller Nils Øveraas. 

Saken fortsetter under bildet.

Nils Øveraas er generalsekretær i Den norske turistforening (DNT).

Nils Øveraas er generalsekretær i Den norske turistforening (DNT). Foto:

Kommende helg åpner fjellhyttene til DNT for sommersesongen. Frivillige og ansatte har jobbet hardt de siste ukene for at alt skal være klart.

Broer er lagt ut, senger er redd opp og lokalmat fyller matlagre og kjøkken. Nå gjør vertskap, hyttevakter og foreninger seg klare til å ta imot de mange fjellvandrerne.  

– Sommer er høysesong for friluftsliv. Etter å ha vært stengt siden påske, feirer vi med fest på fjellet hele helgen. Jeg oppfordrer alle til å starte sommerferien med en tur innom et sommeråpningsarrangement. Det er vakkert på fjellet i juni med lyse, lange sommerkvelder uttaler Øveraas.

LES OGSÅ: Kvinnen på toppen av fjellet

Spør DNT-dagen

Som oppkjøring til sommersesongen arrangeres  "Spør DNT-dagen" tirsdag 20. Juni, slik at alle som lurer på noe om sommerens fjelltur kan få svar på spørsmålene sine. 

– Hvert eneste år får DNT tusenvis av spørsmål fra nordmenn og utlendinger som planlegger sommerferien sin – om alt fra hvilke turer som er finest å gå, til hvordan man bruker hytte-til-hyttesystemet. Nå er det kun få dager til hyttene åpner for sommeren, og derfor vil våre tureksperter stille i sosiale medier til en inspirerende og nyttig prat om fjell og tur, sier Nils Øveraas.

(ANB)

Artikkeltags