Gå til sidens hovedinnhold

Grillmat og vin

Artikkelen er over 6 år gammel

Se for deg situasjonen som oppstår hvis du slenger kjøttstykket rett over de glødende kullene og bare lar det stå til. I stedet for å bruke indirekte varme med korte hvileperioder underveis.

I verste fall har noen også strøket på mengder med søt og ekkel barbecue-saus. Pluss ketchup og chili.

Ikke rart det kan bli utfordrende med vin i glasset. Gjør man det riktig, finnes det imidlertid røde viner som passer utmerket.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Armador Cabernet Sauvignon 2013 (119,90). Godt eksempel på god og rimelig Cabernet fra Chile. Dufter av solbærblader, plomme og anis. Myk og fruktig smak med preg av modne, mørke bær. Frisk avslutning. Basisutvalg.

Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2011, California (149,90). Skikkelig trøkk med nydelig bærfruktighet på duft. Lang, sjenerøs og konsentrert. God til biff, lam og kosing i kroken. Må bestilles, men finnes i Stokke.

Casa Ferreirinha Vina Grande 2011, Douro, Portugal (155,-). Dyp, tett rødfarge, konsentrert og balansert. Merkbare tanniner som er vel integrerte i morellaktig bærfrukt. Duft av tobakk og sigarkasse. Lekker og lagringsdyktig. Knallkjøp! Bestillingsutvalg, men finnes i både i Tønsberg, Stokke og Re.

LES OGSÅ: Verdens beste hvitviner?

LES OGSÅ: Vårslipp på Polet

Kommentarer til denne saken