Ja, vi elsker å reise

Norske reisevaner påvirkes ikke av usikre økonomiske tider. (Foto: Erik Johansen, NTB scanpix/ANB)

Norske reisevaner påvirkes ikke av usikre økonomiske tider. (Foto: Erik Johansen, NTB scanpix/ANB)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Verken oljenedtur eller arbeidsledighet påvirker nordmenns reisevaner.

DEL

– Vi hadde én million besøkende på nettsidene våre i januar, og det er et utrolig høyt tall. Det er litt overraskende med tanke på medieoppmerksomheten rundt dårligere utsikter for norsk økonomi, sier Kaja Hanøy i Momondo i Norge.

Nordmenns økende reiselyst bekreftes av Virkes befolkningsundersøkelse. Den viser at folk er mer villig til å bruke penger på ferie igjen etter en mer beskjeden holdning i fjor.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Feriebudsjettet øker

Feriebudsjettet for 2016 øker også. I  snitt er feriebudsjettet per husstand 23 prosent høyere sammenlignet med 2015.

Årets feriebudsjett er hele 3,5 prosent over tidligere toppnivå i 2014.

– Nordmenn verner om ferien sin og prioriterer å bruke penger på ferie om man har mulighet til det, sier direktør Sverre McSeveny-Åril i Virke Reise Utland.

LES OGSÅ: Vi vil oppleve stadig mer

Norske kroner

Økt reiselyst og feriebudsjett kombinert med dårligere økonomiske tider, forsterker behovet for kontroll på feriebudsjettet. Økonomi på reise er et område mange nordmenn fortsatt trenger veiledning.

Kaja Hanøy i Momondo i Norge. (Foto: Pressebilde/ANB)

Kaja Hanøy i Momondo i Norge. (Foto: Pressebilde/ANB)

1 av 10 betaler for eksempel fortsatt i norske kroner når de får valget på betalingsautomater i utlandet, viser en ny undersøkelse utført av Opinion.

– Det er fortsatt et opplæringsbehov for kortbruk når vi er på ferie. Nedgangstider og reiselyst er en kombinasjon som gjør økonomiske ferietips mer relevante enn noensinne, sier Jens Nes i Visa Europe Norge.

– Det viktigste er alltid å betale i lokal valuta, ikke ta ut kontanter til en ugunstig vekslingskurs før du reiser og å unngå sløselysten på feriens siste dager. Altså bruk kortet i utlandet som du bruker det hjemme, sier Nes. (ANB)

Artikkeltags