Stadig flere ønsker nå å reise til eksotiske øyer hvor det handler om å nyte luksuslivets gleder. Mest populært er Bali, som har hatt en økning på 257 prosent på bestillinger i vinter. Mauritius og Goa følger deretter.

– Det er mange som gjerne ha litt mer luksus enn i hverdagen, og nyte det at man unner seg litt ekstra på ferie, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket Feriereiser.

Les også: Slik har du ikke bodd i New York

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Luksuscharter med eget basseng

Blant charterhotellene er det de mest luksuriøse romalternativene som går først. Her gjelder det å være ute i god tid.

 

– Det er stor etterspørsel etter det som gir reisen det lille ekstra. Rom som har noe ekstra som eget svømmebasseng, egen utgang til bassenget eller fine terrasser går først, uttaler Wolff Andresen.

Les også: Ser dette fristende ut?

Eksotiske reisemål

I vinter er det mange som vil reise til det vi kaller paradisøyene. De fleste vil til Bali, men også Mauritius og Goa er attraktive ferieøyer.

– Dagens chartertilbud har gjort paradisøyene mer tilgjengelige, selv om prisene ligger høyere enn til mange andre reisemål, sier Wolff Andresen.

Mer luksus på luksushotellene

Selv de mest luksuriøse hotellene prøver å skille seg ut fra konkurrentene. Hva med en duftbutler, som vil rettlede besøkende til å velge rett duft for kvelden. Eller kanskje en badbutler som fyller badekaret er tingen. En sovekonsulent kan selvsagt veilede gjestene til å få sove best mulig.

Hotellkjeden Four Seasons satser for øvrig på et eget privatfly med 52 seter som reiser jorden rundt for en million dollar. Der er Dom Perignon og russisk kaviar hverdagsføde for gjestene.

 

– Selvfølgelig har ikke alle råd til å bo på de mest luksuriøse hotellene, men det er en tydelig trend at mange nordmenn oppgraderer feriebostedet. Flybillettene er ofte så billige at det er mange som kan tenke seg å legge litt ekstra penger på hotell isteden, framholder Ellen Wolff Andresen.

Leier luksusbiler

Å leie seg en luksusbil på reisen blir stadig mer populært. Porsche og Maserati er blant favorittene. Å leie for eksempel en Porsche 911 koster rundt 3.100 kroner per dag i Tyskland.

Les også: Dette har ingen gjort før dem

Fly med tillegg

Allerede på flyet på vei til reisemålet ønsker mange litt ekstra. Mange flyselskaper selger seter med ekstra benplass som for eksempel ved nødutganger. For den som vil ha ekstra plass på siden, kan man betale for stolen ved siden av så den skal være tom.

Les også: Komfort er viktigst når vi flyr