Jeg ønsker å hive meg på debatten om ungdommer som slutter på skolen og som ikke gjør noe ellers. 
Jeg husker så godt da jeg var 13–14 år og hadde 3–4 jobber. Jeg sov 3–4 timer i døgnet, jobbet 18–20 timer. Slik var det i tre år på rad.

Jeg våknet klokka 9 og jobbet på Rimi i Nedre Langgate i seks timer til klokka 15. Etter Rimi dro jeg ned til Baku på Brygga og jobbet som oppvasker, her jobbet jeg til kl. 23–24. Etter det dro jeg videre til Brygga bar og restaurant (Nå Becks) og jobbet som løpegutt i 4–5 timer.

Unge vaskegründere utvider i Drammen

Gikk forbi far i lønn

På tre år tjente jeg 700.000 kroner. Jeg var den rikeste 1995 modellen i Tønsberg på den tiden. På selvangivelsen tjente jeg mer enn læreren og mer enn faren min. 

Problemet var at jeg aldri likte å gå på skolen, jeg ville heller jobbe og tjene penger. Jeg var rett og slett ikke en skolegutt. Det foreldrene mine ikke skjønte, var at jeg ikke ville gå på skolen, men heller jobbe. Og det er fortsatt slik det er i dag også.

Foreldre, lærere og andre voksne burde snakke mer med barn og ungdommer om hva de ønsker å gjøre. Det er ikke alle som liker å gå på skole, noen vil heller jobbe. Jeg fikk aldri vurdert min situasjon da jeg skulle begynne på videregående skole. Her har vi et utrolig dårlig system. Jeg valgte allmennfag fordi alle de andre vennene mine gjorde det. Jeg passet ikke inn der. Jeg burde heller gått på en annen linje, eller dratt rett ut i jobb. Men dette fikk jeg aldri noe beskjed om. Og det er mange som sliter med akkurat dette. 

– Fjern forventningspresset. Skrell det vekk!

La dem ta egne valg

Jeg skulle ønske det fantes et bedre system på ungdomsskolen før vi gikk ut på videregående. 

I dag har jeg eiendom for 10 millioner og driver et stort vaske firma med 64 ansatte og en omsetning på 22 millioner. Hadde ikke jeg startet å jobbe så tidlig ville jeg aldri havnet her i dag. Skolen fikk jeg ikke noe nytte av, det var egentlig helt bortkastet for min del. 

Jeg håper flere unge tar sine egen valg og heller stoler på seg selv om hva de vil og hvordan de vil gjøre livet sitt bedre. Foreldre skal ikke bestemme om hva barn skal bli, de burde heller la dem ta sine egne valg.

LES OGSÅ: Suksessgründere ga råd til andre: – Ha en visjon og tro på deg selv!