Gå til sidens hovedinnhold

- Amedias konsernledelse vil aldri kunne løpe fra ansvaret

Artikkelen er over 5 år gammel

Amedia rykket raskt ut for å kommentere Tønsbergs Blad og Vestviken24 etter en artikkel 26 mai iår angående de ansattes situasjon etter nedleggelsen av trykkeriet på Borgeskogen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

HER ER KOMMENTARARTIKKELEN FRA AMEDIA: Amedia som arbeidsgiver

Der kom jeg visst i skade for å gi de ansatte æren for selv å skaffe seg nye jobber.

Som svar på artikkelforfatter Stig Finslo`s informasjon ønsker jeg å kommentere følgende.

For det første: Nedleggelsen av trykkeriet på Borgeskogen oppleves ikke fra de ansattes side som noen ryddig prosess.

For det andre: Det er riktig at de ansatte fikk tilbud om rådgivning osv. fra selskapet AS3 angående jobbsøkeprosessen vi måtte gjennom, og at mange tok imot dette tilbudet.

-Når det er sagt vil jeg fortsatt hevde at vi skaffet oss nye jobber selv gjennom aktivt å søke på ledige stillinger, bemmaningsbyråer og bruk av egne og hverandres kontaktnett.

At vi klarte å ordne oss nye jobber skal eller vil aldri bli Amedia`s fortjeneste. De la den godt gående bedriften vår ned og det er det de skal huskes for.

 

For det tredje: Det er også riktig at vi fikk etterlønn fra 3 - 16,5 mnd. beregnet ut fra alder og annsienitet. - Selv om han skriver at det var i tråd med selskapets ordning på det tidspunktet fritar det i våre øyne ikke konsernet for ansvaret. Konsernet kan aldri kjøpe seg god samvittighet ved å betale ut noen mill. i etterlønn eller gavepensjon til de som mister sin trygge tilværelse.

For det fjerde: Når han skriver at de er glade for å kunne yte ekstra hjelp for de ansatte i en vanskelig overgangsfase er det kun hyggelig for konsernledelsen. - Vi ser det ikke sånn, bare så det er sagt. Helst ville vi beholdt jobbene våre.

HER ER KOMMENTARARTIKKELEN FRA AMEDIA: Amedia som arbeidsgiver

Til slutt vil jeg komme tilbake til første punkt, nemlig ryddig prosess. - Når avgjørelsen falt om at trykkeriet på Borgeskogen skulle nedlegges ble beslutningen mottatt med vantro fra oss ansatte. Mange hadde fryktet dette under hele prosessen og spesielt i forkant av beslutningen, og mange mente at dette var bestemt allerede fra starten av.

Ansvaret for dette vil konsernledelsen i Amedia aldri kunne løpe fra, og det verste er at historien ser ut til å gjenta seg når beslutningen om å nedlegge Amedia`s annonseproduksjon i Tønsberg ble offentliggjort den 19 mai og å kun beholde digital annonseproduksjon. Her ser jeg mange likheter i måten ting blir besluttet på.

Det aller siste jeg kommer til å si om alt dette er følgende, og det får stå for min egen regning. - Det er merkelig at det hele tiden er tidligere Orkla og Edda selskaper som ryker og aldri gode gamle A-presse selskaper.

Med harmdirrende pekefinger,

Terje Isaksen

Tidligere tillitsvalgt for Amedia Trykk Grafiske Klubb

Kommentarer til denne saken