Får du sikkel i munnvika når du hører om Ferrari, Lamborghini, McLaren, Rolls Royce, Maserati, Bentley og Porsche?

Søndag klokka 13.30 ruller 150-200 supersportsbiler inn på Brygga i Tønsberg. En time senere vil alt være rigget for dem som vil se en avsindig samling med drømmebiler.

Bryggelangs skal biler med gjennomsnittsverdi på to millioner kroner tapetsere strekningen fra Tollboden til Oseberg-hotellet, trolig med tilliggende sidegater.

LES OGSÅ:   Solgte bruktbil for flere milliarder på en helg

Det aller råeste

Bak det hele står den supereksklusive bilforretningen Autoxo på Høvik, eid av Treschow-Fritzøe-arving Michael Stang Treschow og Andebu-mannen Olav Medhus.

Et par ganger i året samler butikken kunder og venner til en felles såkalt drive out, som oftest til østsiden eller vestsiden av Oslofjorden. Noe av poenget er å finne noen fine svingete strekninger å kjøre superbilene på.

– Vi starter fra utenfor butikken søndag klokka 10.30, og kjører i kolonne til Tønsberg. For dem som sitter bak rattet er det mange fine veier i Vestfold, forteller Kristoffer Strømme i Autoxo.

LES OGSÅ:  Henrik (22) selger de råeste, feteste og dyreste bilene i Norge

Sportsbilglede

Tønsberg-besøket startet med at Olav Medhus var i Tønsberg på båtmesse. Det forteller Frode Sundsdal, som er lokal tilrettelegger for supersportsbil-treffet.

Hensikten med samlingen er å dele sportsbilglede. For dem som ønsker å se Norges råeste ansamling av sportssbiler er arrangementet på Brygga i Tønsberg helt åpent.

Skulle det striregne blir treffet avlyst. Svindyre biler liker seg ikke alt for godt ute i dårlig vær.

LES OGSÅ: Bilhistorisk norgesreise