Hinata har et typisk Kei Car-design, det vil si en firkantet boks på fire hjul. En Kei Car kan maksimalt være 3,4 meter lang, 1,48 meter bred og 2 meter høy. Ergo er det viktig å utnytte plassen så godt som mulig, og en firkantet boks utnytter plassen bedre enn en rund ball.

Hinata byr på en blanding av skandinavisk minimalisme (sjekk panelet hvor girvelgeren kommer ut, det kunne vært hentet rett ut fra Volvos konseptavdeling) og japansk hi-tech.

Det digitale speedometet øverst på dashbordet setter ny standard i klassen «størst mulig speedometer», mens en ganske standard infoskjerm over girvelgeren følger vanlig touchrutine.

LES OGSÅ: Denne skal utfordre Tesla

Benk i parken

Men en virkelig sær løsning er selvsagt også på plass. Setene på passasjersiden (altså venstre side foran og venstre side bak) kan begge snus sammen i tandem slik at kanten av dem henger ut av bilen når dørene er åpne.

Framdøren kan vris helt fram så den ligger jevnt med framskjermen, mens bakdøren gjør det samme mot bakskjermen. Så spør du kanskje hvorfor?

Vel, på en varm sommerdag kan du sitte i setene som på en benk i en park, med føttene nedpå gresset mens du slapper av i setet.

På utstillingen hadde Daihatsu plassert en kjip ukulele på setene, så vi antar du kan sitte og øve på noen heftige riff, mens du sitter i setene. Noe du selvsagt også kan gjøre hjemme, men vi prøver bare å følge Daihatsus logikk her…

LES OGSÅ: Fornyet kjøretøyparken med 17 biler

Lykke i solen

Avslutningsvis siterer vi brosjyren og dens fantastiske ord om bilen:

«Convenience and cuteness = me and my mom’s happiness! We can go out for a little drive and bask in the sun sitting next to each other. The riding experience will sparkle afresh conversation between the two of us.»

Så der har du den offisielle forklaringen. Kjøreopplevelsen er så spennende at du og moren din vil prate om den lenge, mens dere begge sitter lykkelige i setene og nyter solen.

Altså en bil spesiallaget for at du og mor skal ta dere en kjøretur sammen. Det er en nisje i bilverdenen vi ikke så komme...

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO