Gå til sidens hovedinnhold

Abax ansetter 100 i England og vokser videre i Larvik

Artikkelen er over 6 år gammel

ABAX kjøper seg opp i England og ansetter 100 nye medarbeidere. Dette betyr også flere arbeidsplasser i Larvik.

ABAX viser muskler med sitt femte oppkjøp i 2015 og med sin offensiv i Nederland og England, trapper de nå opp kampen mot de største selskapene i samme bransje.

– Vi har bevist at vi får det til i Norden. Nå tar vi nye steg i de største europeiske landene, sier Bjørn Erik Brandsæter Helgeland.
Oppkjøpet av franchise selskapet ABAX UK Ltd. er en del av selskapet offensive vekststrategi, og det britiske markedet ses på som et nøkkelmarked.

I høyeste divisjon

– Her spiller vi i høyeste divisjon og det er i England den viktigste konkurransen skjer, sier prosjektdirektør Håkon Grønn-Weiss.
46 nye medarbeidere vil bli ansatt i løpet av januar 2016. Ytterligere 50 i løpet av 2016. Arbeidsplassene etableres i London, Birmingham, Manchester og ved hovedkontoret på ABAX Stadium i Peterborough.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Engelske lag

– Vi setter sammen engelske lag ved alle kontorene, men det operative ansvaret og alle støttefunksjonene vil fortsatt skje fra Larvik. Det betyr i sin tur at vi også ansetter nye medarbeidere her i byen, sier Helgeland.

ABAX har bygget stein på stein, gjort jobben grundig og gradvis opparbeidet seg en kompetanse og en kultur som handler om å utvikle medarbeidere.

– Vår satsing i utlandet gjør nå at stadig flere ser muligheten for en internasjonal karriere, sier Brandsæter Helgeland.
Gründer og investor i franchise selskapet ABAX UK er veldig fornøyd med avtalen.– ABAX har betydd mye for meg de siste seks årene. Jobben med å bygge opp et bærekraftig selskap i vekst er nå over, og jeg ser fram til nye prosjekter og investeringsmuligheter både i Norge og England, sier Frank Ystenes.

Eventyrlig vekst

Teknologiselskapet har de siste årene opplevd en markant vekst og tallene fra 2014 viser en vekst på 32 prosent og en omsetning på 240 millioner. Allerede ved utgangen av tredje kvartal 2015, har man passert fjorårets omsetning.

– Markedet generelt er i enorm vekst, men likevel er det viktig å minne om at intet tre vokser inn i himmelen. Det handler om å gjøre det grundig, ta et steg om gangen og aldri bli late, avslutter konsernsjef Petter Quinsgaard.

Kommentarer til denne saken